Η Αμφιτρίτη Αλημπατέ με μία τεράστια ανατροπή κατάφερε να εκλεγεί δήμαρχος Ερέτριας την 2η Κυριακή αυξάνοντας τις ψήφους τις κατά 44% την ώρα που ο Βασίλης Βελέτζας πήρε 54 ψήφους λιγότερες από ότι την 1η Κυριακή των εκλογών.
Ήταν το απόλυτο φαβορί για το δήμο Ερέτριας μετά τα αποτελέσματα της 18ης Μαΐου 2014 έχοντας συγκεντρώσει ποσοστό 45,30% έναντι 32,69% που είχε συγκεντρώσει η 2η στην κατάταξη Αμφιτρίτη Αλημπατέ.
Μάλιστα για να βγει πρώτος σύμφωνα και με τους ψήφους που συγκέντρωσε η κα. Αλημπατέ στις 25 Μαΐου 2014 χρειαζόταν μόλις 103 ψήφους παραπάνω από αυτούς που είχε την 1η Κυριακή. Αντί αυτού, η κα. Αλημπατέ κατάφερε να αυξήσει τους ψήφους της κατά 1.308, ενώ ο Βασίλης Βελέτζας «κατάφερε» να πάρει 54 λιγότερους ψήφους από αυτούς που είχε συγκεντρώσει την 1η Κυριακή.
Δείτε τα αποτελέσματα των δύο αναμετρήσεων.
Επειδή να το μετάνιωσαν κάποιοι ανάμεσα στις δύο Κυριακές και να ψήφισαν κάτι διαφορετικό δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, όπως δείχνουν και τα στοιχεία προφανώς κάποιοι από τους ψηφοφόρους του κ. Βελέτζα δεν προσήλθαν στις κάλπες την 2η Κυριακή αφού συνολικά ψήφισαν 400 περίπου άτομα λιγότερα από ότι την 1η Κυριακή με τα άκυρα και τα λευκά να διπλασιάζονται από την 1η στην 2η Κυριακή.
Ακολουθείστε μας στο Google News