Την άποψή του για τις εξελίξεις στο προσφυγικό εκφράζει μέσω επιστολής του ο Μπάμπης Γκαρούτσος.

Mια φράση θα σας πω ,μια λέξη θα φωνάξω ,πως πρέπει να ακολουθώ αγώνα επαναστατικό,για να μπορώ για να αντισταθώ ,σε κάθε ξένο φασισμό σε κάθε ξένο σας μοντερνισμό,ότι το ξένο είναι καλό ,είναι και πιο γλυκό , εγώ θα θέλω πάντα κάθε Ελληνικό, να ακούω ύμνο Ελληνικό, ναι ακόμα και αν αυτό, δεν θα ταιριάζει με τον Κυβερνητικό μοντερνισμό.

Θα είναι όπλο δυνατό στον όμορφο γλυκό φιλο- μουσουλμανισμό στο ΣΥΡΙΖΑ με πρόγραμμα κενό σε ήθος και σκοπό,σε ρόλο καταστροφικό για το γλυκό το Ελληνικό , το χριστιανικό το παραδοσιακό, όχι λοιπόν σε κάθε ξενικό , όχι γιατί αγαπώ, πολύ τον ξένο το προσφυγικό λαό που μοιάζει σαν πουλί που ήρθε μια νυχτή, εδώ για να σωθεί, του γκρέμισαν τις φωλιές στην χώρα του αυτή του χτες , που τώρα δεν υπάρχει.
Τους αγαπώ μα θέλω να τιμούν μια όμορφη φιλοξενία, που νοιάστηκαν τα κράτη να βοηθούν με περισσότερη από τον φτωχό τον Έλληνα ασπλαχνία.
Να κάνουν μαζί μας προξενιό με αγάπη για την φιλοξενία, να μην μισούν ούτε να προσκυνούν το σταυρό, αγάπη δίδαξε ο Χριστός, να αγαπώ το ξενικό γιατί θα σεβαστεί και αυτό πως ακόμα ευτυχώς έχω μια πατρίδα, που οι άνθρωποι της ζούνε δύσκολα μα αγαπούν και δίνουν σε ‘άλλους λαούς την ελπίδα.
Αυτή που έβγαλε από μέσα τους του πρωθυπουργού η λαβίδα, θέλησε να ξεριζώσει κάθε πατριωτικό κάθε θρησκευτικό , να σκίσει κάθε ιστορικό σε μια σελίδα να γράψει μια πατρίδα χωρίς ελπίδα.
Όσοι δεν σας θέλουμε σας αγαπούμε τόσο , γιατί αγάπη είναι η ζωή και όχι να χει το πουλί με λιγοστή τροφή κλεισμένο στο κλουβί , με τάχα ανθρωπιάς σημαία. Δεν θέλουμε να αλλάξετε πατρίδα και θρησκεία μα θέλουμε να σέβεστε ένα φτωχό και ξενικό λαό που σας χαρίζει την ελπίδα , αυτοί που του κόψαν στεγνά της εξουσίας τα πτηνά , του πήραν την ελπίδα , μα σε ολίγο πια καιρό θα χάσουμε και εμείς πατρίδα.
Όχι γιατί θα φταίτε εσείς, μα οι εντολοδόχοι της βουλής , που θύματα είστε και εσείς θύματα είμαστε και εμείς , θύματα όμως μια γνωστής συμφέρουσας πολιτικής, της οικονομικής της επεκτατικής πολιτικής , που θάβουν την κάθε όμορφη πατρίδα, μα ξεκινούν με όμορφα νεομοντερνισμού σημάδια , μα τελικά δεν σώζουν μια , μα θάβουν και άλλη μια πατρίδα, στο λάκκο με λυκό- φίδα που δίνουν μόνο σε αυτούς συμφέροντος ελπίδα.
Οι κυβερνώντες έκαναν την φράση τους σαν σύνθημα, «ΕΛΠΙΔΑ», να γίνει πλέον ελπίδα όχι για όμορφή ζωή , μα για να έχουμε πατρίδα και στην αυριανή σελίδα της ζωής, έτσι ελπίδα είδα…