Ο επικεφαλής της παράταξης Στερεά Περιφέρεια, Κώστας Μαρκόπουλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, δήλωσε:
«Η σημερινή ημέρα είναι μια ισχυρή υπενθύμιση ότι η μάχη με τον καρκίνο συνεχίζεται. Με 20 εκατομμύρια νέα περιστατικά και 9 εκατομμύρια θανάτους ετησίως, η πρόκληση είναι τεράστια. Ωστόσο, η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές.
Η πρόληψη είναι το πιο ισχυρό μας όπλο. Προληπτικές εξετάσεις, υγιεινός τρόπος ζωής και αποφυγή επιβλαβών συνηθειών μπορούν να μειώσουν δραστικά τα περιστατικά καρκίνου. Παράλληλα, η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα τη μάχη αυτή με επενδύσεις στην έρευνα, καινοτόμα φάρμακα και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Η νίκη είναι εφικτή. Οι αιματολογικοί καρκίνοι έχουν ποσοστά ίασης έως και 90%. Αρκεί να συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη αυτή με σύμμαχο την επιστήμη, την πρόληψη και τη σωστή υποστήριξη από την Πολιτεία.»
Μαζί μπορούμε να μειώσουμε τα περιστατικά καρκίνου και να σώσουμε περισσότερες ζωές.
Ακολουθείστε μας στο Google News