Ο τέως Υπουργός και ιατρός κ. Κώστας Μαρκόπουλος για την Παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου.

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Μαστού βρίσκει χιλιάδες γυναίκες με τον φόβο της νόσου που περνάνε και τις υπόλοιπες με την αγωνία μήπως και τους συμβεί. Αυτός ο κατακλυσμός αρνητικών συναισθημάτων πρέπει να μετατραπεί σε σωστή ενημέρωση για την πρόληψη και την θεραπεία.
Για τις γυναίκες που πάσχουν να τις ενημερώσουμε ότι σήμερα τα αποτελέσματα των συνδυασμένων θεραπειών είναι εξαιρετικά και ότι ο κίνδυνος για τραγικές συνέπειες είναι ελάχιστος πλέον. Αυτές οι γυναίκες μας έχουν ανάγκη για στήριξη, για ενημέρωση και για ενδυνάμωση της τραυματισμένης γυναικείας υπόστασης.

Για τις γυναίκες που κατακλύζονται από το άγχος της συνάντησης με τον καρκίνο του μαστού να τονίσουμε την ανάγκη υποχρεωτικής μαστογραφίας πάνω από τα 40 και με σύσταση γιατρού πριν τα 40 και βέβαια την μεγάλη αξία της αυτοεξέτασης και της συχνής επίσκεψης σε μαστολόγο-χειρουργό.

Η πρόληψη απαιτεί υγιεινή ζωή, μειωμένες ορμόνες, διακοπή καπνίσματος και μειωμένο αλκοόλ.

Ο καρκίνος του μαστού είναι δυστυχώς ο πλέον συνήθης καρκίνος στις γυναίκες. Είναι μία τεράστια πρόκληση για την ιατρική κοινότητα και μία απειλητική κατάσταση για την υγεία και την ψυχολογία της γυναίκας.

Σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα στήριξης, ελπίδας και φροντίδας σε κάθε γυναίκα. Και βέβαια τονίζουμε την αξία της πρόληψης για την οποία η τεχνολογία μας βοηθάει στην πρώιμη και σωτήρια διάγνωση.

 

Ακολουθείστε μας στο Google News