Ο πρώην Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένων Ευβοίας κ. Ανδρέας Παπανδρέου, μετά την ανακοίνωση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, για την έγκριση, του master plan για τον σχεδιασμό και διαμόρφωση της Χερσαίας Ζώνης Βορείου και Νοτίου Λιμένα Χαλκίδας, αισθάνεται δικαιωμένος που έβαλε τις βάσεις ως διοίκησης, για μια σειρά παρεμβάσεων που θα αλλάξει την Χαλκίδα σε μια σύγχρονη πόλη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Παπανδρέου:

Χθες το Δ.Σ. του ΟΛΝΕ ενέκρινε το “Σχέδιο μελέτης στρατηγικού σχεδιασμού” (Master Plan) που αφορά στο σχεδιασμό και διαμόρφωση της Χερσαίας Ζώνης Βορείου και Νοτίου Λιμένα Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνει την μεταφορά του Εμπορικού Λιμένα Χαλκίδας, την δημιουργία νέων μεγάλων εγκαταστάσεων ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής – ΜΑΡΙΝΑ και πολλές ακόμη παρεμβάσεις που όπως έχω γράψει και παλαιότερα θα αλλάξουν τελείως την εικόνα της πόλης τα επόμενα χρόνια.

Για την εκπόνηση αυτού του σχεδίου χρειάστηκε μια πολύ δημιουργική δουλειά που ξεκίνησε το 2017 και σχεδόν ολοκληρώθηκε τέλος του 2018 όταν έγινε και η Δημόσια Διαβούλευση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο κτίριο της Περιφέρειας Εύβοιας.

Κάποιες σοβαρές προσθήκες και παρεμβάσεις στην πολύ μεγάλη δουλειά που παραδώσαμε πρόσθεσε και η παρούσα Διοίκηση του ΟΛΝΕ. Δυστυχώς το απερχόμενο Δ.Σ. δεν ευτύχησε να έχει την δυνατότητα να το επικυρώσει και να το εγκρίνει καθώς σε πολύ μικρό διάστημα είχαμε εκλογές και λόγω της αλλαγής της Κυβέρνησης υπέβαλαν την παραίτησή τους μέλη του. Οφείλω όμως να ευχαριστήσω και να δώσω θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου για την θέρμη με την οποία αγκάλιασαν το εγχείρημα και για την πολύ σημαντική συμβολή τους στο αποτέλεσμα που παραδώσαμε και το οποίο υιοθετήθηκε σχεδόν στο σύνολό του. Επίσης στο προσωπικό του Οργανισμού που συνέβαλε καθοριστικά στην εκπόνηση του έργου και τους θεσμικούς φορείς του τόπου οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με τις προτάσεις τους.

Προσωπικά αισθάνομαι δικαιωμένος που βάλαμε τις βάσεις ως Διοίκηση για τον σχεδιασμό και την υιοθέτηση από τα αρμόδια Υπουργεία μιας σειράς παρεμβάσεων που θα αλλάξει την Χαλκίδα σε μια σύγχρονη πόλη.

Όραμα μας ήταν να τη μετασχηματίσουμε σε μια πόλη που θα παράξει το δικό της λιμενικό προϊόν σε όλους τους τομείς της Ναυτικής αλυσίδας. Αυτό θα χρειαστεί επίπονη προσπάθεια και στρατηγικές συμμαχίες αλλά είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε. Θα απαιτηθούν κεφάλαια και επενδυτικές συμπράξεις για να εξασφαλιστούν όλες οι επενδύσεις που είναι αναγκαίες. Η προσπάθεια πρέπει να είναι συλλογική και με τους υπόλοιπους φορείς που εκπροσωπούν την πόλη. Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο και γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον με γνώμονα τη σταθερά ανοδική πορεία των Λιμένων της Εύβοιας, οφείλουμε να οικοδομήσουμε μία ακέραιη οντότητα στο Λιμένα Χαλκίδας που θα αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών της και θα επενδύει στην ανάπτυξη των νέων εγκαταστάσεων που προβλέπει το Master Plan με ασφάλεια, υπευθυνότητα και αξιοπιστία.

Η προοπτική και προτεραιότητα της Διοίκησής μας ήταν να μπορέσουμε να καταστήσουμε τον Εμπορικό Λιμένα Χαλκίδας διαμετακομιστικό κέντρο στην Κεντρική Ανατολική Ελλάδα όμορο στην Βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων –Σχηματαρίου – Θηβών και την πόλη της Χαλκίδας με μια μεγάλη Μαρίνα αντάξια της θαλάσσιας γεωφυσικής της θέσης και της ναυτικής της παράδοσης και κληρονομιάς.

Ακολουθείστε μας στο Google News