Σήμερα Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 ημέρα μνήμης από τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου που έχασε την ζωή του από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια το 2008, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ Χαλκίδας, αποφάσισαν να ενώσουν τις φωνές τους και να μεταφέρουν το μήνυμα “Αλέξη ζεις 6-12-2008” σχηματίζοντας το με τις τσάντες τους.

Ακολουθεί το κείμενο αυτής της πρωτοβουλίας των παιδιών:

Στην μνήμη λοιπόν του Αλέξη και ως το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε σήμερα, ενωθήκαμε όλοι οι μαθητές του σχολείου μας, να ενημερωθούμε για το πώς έγιναν τα γεγονότα το βράδυ του Σαββάτου 6 Δεκέμβριου 2008, όταν ένα παιδί μόλις 15 ετών δολοφονήθηκε από πυρά εναντίων του από την ίδια την αστυνομία.

Σκεφτήκαμε λοιπόν πως δεν πρέπει να ξεχάσουμε, καθώς οι μέρες που ζούμε είναι δύσκολες και ο αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα θα πρέπει να είναι συνεχής. Έτσι ενώσαμε τις φωνές μας (μεταφορικά και κυριολεκτικά) γιατί η οργή γι’ αυτό το αδικοχαμένο παιδί είναι η σπίθα που υπάρχει μέσα μας στον αγώνα για την ελευθερία και την αντιμετώπιση της βίας και της αυθαιρεσίας.

Κάναμε το λιγότερο δυνατό, δηλαδή να ενωθεί όλο το σχολείο και να “γράψουμε” με τις τσάντες μας: “ΑΛΕΞΗ ΖΕΙΣ 6/12/2008”, και μέσω αυτού να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Αλέξη Γρηγορόπουλο, αλλά και στον κάθε άνθρωπο που έχει γίνει θύμα της κατάχρησης της εξουσίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ Χαλκίδας

Ακολουθείστε μας στο Google News