Σχεδόν δύο χρόνια μετά και η πρώτη μαθητική παρέλαση στην Χαλκίδα είναι γεγονός. Με πλήθος κόσμου να έχει κατακλύσει από νωρίς την παραλία της Χαλκίδας και όλη την διαδρομή που ακολουθεί η μαθητική παρέλαση, γιορτάστηκε στη Χαλκίδα η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Η τελευταία παρέλαση που έγινε στην Αθήνα ήταν την 28η Οκτωβρίου του 2019.

Οι περισσότεροι πολίτες που βρέθηκαν στην παρέλαση της Χαλκίδας για την 28η Οκτωβρίου φορούσαν μάσκα, ωστόσο οι αποστάσεις ήταν αδύνατον να τηρηθούν.

Πριν 81 χρόνια η Ελλάδα είπε το ιστορικό ΟΧΙ στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Ιωάννη Μεταξά. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.

Στην παρέλαση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Εύβοιας κ. Σίμος Κεδίκογλου, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος, οι βουλευτές Ευβοίας κ. Μίλτος Χατζηγιαννάκης και κ. Θανάσης Ζεμπίλης.

Για άλλη μια χρονιά την παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλκιδέων, ακολούθησαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Χαλκίδας, οι Εθελοντές Σαμαρείτες, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, τα σχολεία των Α.Μ.Ε.Α, τα οποία καταχειροκροτήθηκαν, καθώς και τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Χαλκίδας.

Ακολουθείστε μας στο Google News