Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου η προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο γεμάτο αμφιθέατρο του Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

Υπό τον ήχο του Bella Ciao ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε την προεκλογική συγκέντρωση του την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στη Χαλκίδα. Μία συγκέντρωση με άρωμα νίκης αλλά και κάλεσμα για αλλαγή του πολιτικού συστήματος, για έξοδο από τις μνημονιακές πολιτικές, για ένα κίνημα που θα διαμορφώσει τη μεταμνημονιακή πολιτική στην Ελλάδα, για ένα κίνημα που θα φέρει την αλλαγή και την ελπίδα ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο Ρούνι Ρονάλντι, η Χριστίνα Ευθυμιάτου, οι υποψήφιοι βουλευτές αλλά και ο κόσμος έδωσαν τη δική τους απάντηση για το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής 25 Ιανουαρίου.

Παίρνοντας το λόγο ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος προλόγισε τη συγκέντρωση και κάλεσε τον κόσμο της Εύβοιας να στηρίξει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια καθώς είναι ένα ψηφοδέλτιο αλλαγής, ένα ψηφοδέλτιο νίκης και ένα ψηφοδέλτιο που ότι υπόσχεται το πραγματοποιεί. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Χριστίνα Ευθυμιάτου μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας Οικολόγων – Πράσινων και ακολούθως το λόγο έλαβε ο Ρούνι Ρινάλντι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας κεντρικής Επιτροπής.

Ο Ρούνι Ρινάλντι στην ομιλία του τόνισε την ανάγκη αλλαγής που πρέπει να επέλθει στην Ελλάδα στηρίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζει μια αντιμνημονιακή πολιτική, εξαπέλυσε ευθείες αιχμές στο μνημονιακό σύστημα που αποτελείται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ξεκαθάρισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν προέρχεται από τζάκι και κάλεσε το λαό να μην υποκύψει στον εκφοβισμό και την τρομοκρατία που επιδιώκουν τα άλλα κόμματα αλλά να δώσει αυτοδυναμία στο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα του, ενώ κάλεσε τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους συντρόφους του να μην αλλάξουν ποτέ και κυρίως να μη μοιάσουν σε αυτούς που κατέστρεψαν την Ελλάδα.

Στην ομιλία του δήλωσε μεταξύ άλλων «Το μήνυμα της Κυριακής είναι ότι βάζουμε τέλος στο πολιτειακό μνημονιακό στρατόπεδο και θα τους τιμωρήσουμε σκληρα, πολιτικά, ηθικά αλλά και θα δώσουν λόγο για όλη την καταστροφή που έφεραν στον τόπο, στην πατρίδα και στο μέλλον των παιδιών μας. Αυτό είναι μία δέσμευση, είναι μία υπόσχεση. Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας γίνεται μια μεγάλη αλλαγή. Εμείς όλοι μαζί αλλά και ο καθένας από εσάς παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτή την αλλαγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας επιτρέπει να ελπίζουμε. Είναι ένα κόμμα που μπορούμε να ελπίζουμε. Το αντίπαλο μνημονιακό σύστημα μας επιτρέπει να ελπίζουμε; Σε τι έχει δικαίωμα να ελπίζει ο ελληνικός λαός; Ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να παίξει ένα σοβαρό πολιτικό λόγο θα πρέπει να μη μοιάσει καθόλου σε αυτούς τους πολιτικούς. Αυτό είναι ένα στοίχημα. Δεν πρέπει να τους μοιάσουμε. Τι μας λέει ο κόσμος; μη μας προδώσετε. Μια γρια γυναίκα πέρασε όλη την ασφάλεια του Αλέξη στην Αλεξανδρούπολη, τον αγκάλιασε και του έβαλε στο χέρι ένα εικόνισμα. Βλέπετε λοιπόν ότι έχουμε και αυτόν τον κόσμο μαζί μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα νέο πολιτικό κόμμα, ο Αλέξης είναι ένας νέος πολιτικός και άφθαρτος άνθρωπος που δεν έχει βγει από τα οικογενειακά τζάκια που όλοι γνωρίζετε ότι υπάρχουν στην Ελλάδα. Ένα καινούργιο αντιμνημονιακό κίνημα φιλοδοξεί να διαμορφώσουν μία μεταμνημονιακή πραγματικότητα όχι σαν επιστροφή στην κατάσταση του 2009, δεν μπορεί να γίνει αυτό, αλλά ως μία μεταπόλιτευση υπερ του λαού, της χώρας, της πατρίδας για να φέρουν μια βαθιά τομή στο χώρο. Αυτό ξεκινάμε να κάνουμε την Κυριακή. Εμείς δεν κάνουμε εμπόριο όπως αυτοί. Υπάρχουν και πράγματα που δεν αγοράζονται και δεν πουλιούνται όπως είναι η αξιοπρέπεια ενός λαού, η κυριαρχία μιας χώρας, το μέλλον των παιδιών της, το μέλλον το δικό μας. Αυτά δεν τα πουλάμε. Θα είναι μια πράξη αξιοπρέπειας. Την Κυριακή όχι απλά να βγούμε πρώτο κόμμα, πρέπει να έχουμε και πλειοψηφία στη βουλή έστω και αυτοδυναμία για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας.

Σε αυτή την πολιτική μάχη συγκρούονται 2 κόσμοι στην Ελλάδα. Ο μνημονιακός ή ο κόσμος της μεταπολίτευσης και της χρεωκοπίας της μεταπολίτευσης και από την άλλη μεριά ενός νέου πολιτικού σκηνικού με κυρίαρχο το ΣΥΡΙΖΑ που πάει να ανοίξει έναν καινούργιο δρόμο. Το μνημονιακό στρατόπεδο θα χάσει τη διακυβέρνηση θα συνεχίσει με κάθε τρόπο τον πόλεμο και κυρίως θα συνεχιστεί ο πόλεμος με βάση τη διεθνή πλευρά της μνημονιακή πολιτική της Ελλάδος. Αυτή τη στιγμή δεν συγκρουόμαστε μόνο με τη διαπλοκή και το τρίγωνο της αμαρτίας στο εσωτερικό. Έχουμε να συγκρουστούμε και με τη γερμανική Ευρώπη, τους τοκογλύφους και όλους αυτούς που κυριαρχούν στη μνημονιακή Ελλάδα και για αυτό χρησιμοποιούν το φόβο και τον εκβιασμό. Θέλουν να τρομοκρατήσουν το λαό να μη δώσει μια σαρωτική νίκη στις δυνάμεις της προόδου και της ελπίδας. Πάνε να σταματήσουν μια προοδευτική πορεία στην Ευρώπη. Πρέπει να απαντήσουμε με ουσιαστικό τρόπο στο διπλό εχθρό. Αν πάρουμε αυτοδυναμία την Κυριακή έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια νέα πραγματικότητα που έφτιαξαν στη χώρα μας καθιστώντας την μια αποικία του χρέους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προϊόν αντιμνημονιακού αγώνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας χώρος που μας επιτρέπει να ελπίζουμε καθώς είναι κάτι παραπάνω από ένα κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας χώρος ελπίδας. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποχρεωτικά αν θέλει να παίξει ένα σοβαρό ρόλο δεν πρέπει να μοιάσει καθόλου σε αυτούς τους πολιτικούς που κατέστρεψαν τη χώρα. Αυτό είναι ένα στοίχημα. Δεν πρέπει να τους μοιάσουμε. Αν τους μοιάσουμε κάτι στραβό κάνουμε και δε βοηθάμε καθόλου τη λαϊκή υπόθεση. Όχι αλαζονεία, όχι ξιπασιά, σεμνότητα και αποφασιστικότητα πρέπει να έχουμε. Να δώσουμε τη μάχη. Αν ο λαός μας δει να μαχόμαστε θα δείξει απλοχεριά. Αρκεί να πολεμήσουμε.

Στεκόμαστε όρθιοι, δεν λυγίζουμε και θα αγωνιστούμε. Προχωράμε μπροστά, γράφουμε όλοι μαζί ιστορία αυτές τις ώρες, αυτές τις στιγμές».

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με απόντες τον Βαγγέλη Αποστόλου λόγω παρουσίας του σε τηλεοπτική εκπομπή, την Αγγελική Καράπα η οποία βρισκόταν σε προεκλογική συγκέντρωση στο Αλιβέρι και τον Στάθη Πανταζή. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν και ο πρώην αντιδήμαρχος Αρτάκης Τάσος Πρατσόλης, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Λεβέντης, ο Τάσος Βουκούτης, ο Μάριος Λεβέντης, η εκπαιδευτικός Χαρά Νίκα, η γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας Μαρία Σμυρναίου κ.α.