Χαμόγελα χαράς και αισιοδοξίας σκόρπισε στους κατοίκους και στους επισκέπτες του Δήμου Ερέτριας, η εντυπωσιακή παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών που πραγματοποιήθηκε στην Αμάρυνθο την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου. Την παράσταση έκλεψε ο Ομορφάντρας … ενώ συνολικά συμμετείχαν περί τους 500 καρναβαλιστές.

Αμφιτρίτη Αλημπατέ - Υποψήφια Δήμαρχος Ερέτριας

Περισσότερα απο 3000 άτομα παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις και το σύνθημα της διασκέδασης δόθηκε στις 16.30 στην Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου. Λιλιπούτιοι δημότες και ενήλικες φορώντας την αποκριάτικη στολή τους, οπλισμένοι με λαμπερό χαμόγελο, ανέβασαν στα ύψη τη θερμοκρασία στην διασκέδαση. Οι καρναβαλιστές χόρεψαν στο ρυθμό των τραγουδιών που ακούγονταν από τα μεγάφωνα που είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος της λεωφόρου και αντήλλαξαν πειράγματα με τους παραβρισκόμενους. Η πομπή με τους καρναβαλιστές διάνυσε απόσταση ενός χιλιομέτρου. Συνολικά συμμετείχαν 12 άρματα, 500 καρναβαλιστές ενώ την παρέλαση παρακολούθησαν περισσότερα από 3.000 άτομα.

Μετά τη λήξη της παρέλασης αρμάτων, καρναβαλιστές και επισκέπτες συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική πλατεία της Αμαρύνθου, όπου έγινε το φαντασμαγορικό κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, που φέτος ήταν ο «Ομορφάντρας», από την σχετική διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας, ο οποίος εξέφρασε τη συγκίνηση του για το γεγονός ότι αν και η χώρα μας αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των πολιτών, οι δημότες του Δήμου Ερέτριας, για άλλη μια φορά, “επιστρατεύθηκαν” και μέσω του εθελοντισμού διοργάνωσαν μια ξεχωριστή γιορτή.

Επίσης, παρόντες ήταν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κατερίνα Λουλακά, οι αντιδήμαρχοι Σοφία Καραμπέτσου, Χρήστος Ραγιάς, Βασίλης Πετράκης, Κώστας Γαρέφαλλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Διονυσόπουλος, Αντώνιος Τσιριμώκος, η Παπαγγελή- Μανούσου Μαρία, Δημήτρης Μπαραμπούτης,  Τριαντάφυλλος Σταματάκος, Φωτεινή Γιαννακούρη, ο πρόεδρ ος της Δημοτικής Κοινότητας Γυμνού Ν.Δαφνής, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Άνω Βάθειας Ν.Αργύρης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος συνεισέφερε ελάχιστα χρήματα για τη διοργάνωση του φαντασμαγορικού καρναβαλιού, ενώ οι εθελοντές και οι σύλλογοι ενεργοποιήθηκαν και προσέφεραν το ξεχωριστό αυτό θέαμα σχεδόν χωρίς έξοδα. Στην Αμάρυνθο βοήθησαν στην διοργάνωση ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των δύο Νηπιαγωγείων, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, ο Σύλλογος Γυναικών Αμαρύνθου, ο Σύλλογος Εμποροεπαγγελματιών Αμαρύνθου, οι κάτοικοι της συνοικίας Καράμπαμπας και αρκετοί δημότες, ενώ το συντονισμό είχε η κ. Φωτεινή Γιαννακούρη μέσω του ΝΠΔΔ του Δήμου.

Μετά το χορό και το τραγούδι, γευστικά κεράσματα προσέφερε το Super Market “Παναγιάρης» στους παρευρισκομένους.