Ο σύλλογος Ενεργών Πολιτών “Η Μέδουσα” βρίσκεται στο πλευρό των επιχειρήσεων, εργαζομένων, ανέργων, ελεύθερων επαγγελματιών και πολιτιστικών συλλόγων και καταθέτει προτάσεις για δράσεις – μέτρα στήριξης όσων πλήττονται από τον covid-19.

Ακολουθεί το κείμενο του Συλλόγου:
Οι συνθήκες που καλούμαστε να βιώσουμε εξαιτίας των μέτρων για την πανδημία του Covid-19, φαίνεται να διαμορφώνονται με δυσκολίες και τεράστιες επιπτώσεις στο σύνολο των συνδημοτών μας. Ως ενεργοί πολίτες οφείλουμε να τοποθετηθούμε έχοντας ως πρώτο μέλημα όλων μας τη διατήρηση της συνοχής του κοινωνικού ιστού του τόπου μας και η βασικότερη προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι η οικονομική επιβίωση επιχειρήσεων και εργαζομένων, καθώς και η στήριξη ανέργων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Με έγγραφο που στείλαμε στο Δήμο Ερέτριας , στις 27 Απριλίου αρχικά τονίζουμε τη στήριξη μας και φυσικά συνυπογράφουμε τα αιτήματα του Επιμελητηρίου Εύβοιας καθώς και των εμπορικών συλλόγων του τόπου μας, καλώντας κάθε σύλλογο , φορέα και πολίτη να κάνει το ίδιο, ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε μέτρα στήριξης των συμπολιτών μας.

Συγκεντρώνοντας τις προτάσεις μας, δηλώνουμε παρόντες να διεκδικήσουμε όλα όσα αναφέρουμε στο συνημμένο έγγραφο που σας αποστέλλουμε. Γνωρίζουμε πως ορισμένα απο τα μέτρα που αναφέρουμε έχουν ήδη μπει σε πορεία υλοποιήσεως , όμως οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση για την εφαρμογή τους.

Κυρίες/οι με την λήξη των μέτρων , αιτούμαστε τη άμεση συνάντηση των φορέων, συλλόγων και όλων των αρμόδιων οργάνων ώστε να προχωρήσουμε σε συνεργασία για την στήριξη της τοπικής οικονομίας, των συνανθρώπων μας.

Κανένας μόνος, κανένας φόβος.