Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στη Λιχάδα Βόρειας Εύβοιας, σε δασική έκταση. Για προληπτικούς καθαρά λόγους εκκενώνεται ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην περιοχή. Μεγάλη πυροσβεστική δύναμη με επίγεια και εναέρια μέσα παλεύει τις τελευταίες ώρες με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους.

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη απο τις 16.30 περίπου, σε δασική έκταση στην περιοχή Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας, η οποία έλαβε γρήγορες διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκονται δεκατρία οχήματα με 39 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Καναντέρ και ένα ελικότερο, τα οποία επιχειρούν σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά βρίσκεται μακριά από τις κατοικημένες περιοχές και κατά συνέπεια δεν κινδυνεύουν σπίτια. Ωστόσο εκκενώνεται γνωστό ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην περιοχή της Λιχάδας, για προληπτικούς καθαρά λόγους.
Τους ένοικους του ξενοδοχείου παραλαμβάνουν από την θάλασσα σκάφη του λιμενικού.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η φωτιά έχει περίπου ενάμισι χιλιόμετρο μέτωπο, ενώ στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.
Ωστόσο είναι ευτύχημα το γεγονός ότι η φωτιά βρίσκεται κοντά στην θάλασσα και έτσι γίνεται γρήγορα ο ανεφοδιασμός των εναερίων μέσων.