Στις παράξενες και πρωτοφανείς συνθήκες που άλλαξαν τη ζωή μας αυτές τις μέρες τα παιδιά μας είναι αναμφίβολα εκείνα που βίωσαν πιο έντονα την ανησυχία και την απόκλιση από την κανονικότητα.

Με το σχολείο κλειστό και τα μέτρα για τον κατ’ οίκον περιορισμό τα παιδιά αναζητούσαν την επαφή με τους συμμαθητές τους κι έναν τρόπο να εξωτερικεύσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Παράλληλα, οι δάσκαλοι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα οργάνωσαν σχεδόν από την πρώτη μέρα δίκτυο επικοινωνίας με τους μαθητές τους αξιοποιώντας όλα τα προσφερόμενα μέσα. Στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση που οι δάσκαλοι έσπευσαν να στήσουν από το μηδέν, οι μαθητές βρήκαν δίοδο επικοινωνίας και δεν δίστασαν να αναπτύξουν σημαντικές τεχνολογικές δεξιότητες για τον χειρισμό των ψηφιακών εργαλείων που τους προτάθηκαν.

Με ομαδικότητα, με θετικό πνεύμα και αλληλοβοήθεια τα παιδιά μας για άλλη μια φορά αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν συνεργαζόμαστε. Ένα παράδειγμα αυτής της συνεργασίας σας παρουσιάζουμε με συγκίνηση: το τραγούδι με τίτλο “Μέρες Μακριά” που δημιούργησαν με εξ αποστάσεως ηχογράφηση οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης.

Στο μουσικό βίντεο που ακολουθεί οι φωνές και τα εικαστικά έργα ανήκουν στους μαθητές, που θέλουν να μοιραστούν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον. Μέρες Μακριά, μα όχι πολύ, θα ανταμώσουμε με υγεία! Μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς. Καλή σας ακρόαση και καλή μας αντάμωση!