Μετά από ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία, υπάρχει πρόβλεψη για έντονα καιρικά φαινόμενα στα όρια του δήμου Κύμης Αλιβερίου από την Πέμπτη 17/9/2020 το απόγευμα έως και το Σάββατο 19/9/2020.

Εφιστάται η προσοχή στους δημότες να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να διευκολύνουν το έργο των αρχών.
Οι Αντιδήμαρχοι των δημοτικών ενοτήτων και οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων του δήμου Κύμης Αλιβερίου είναι σε επιφυλακή σε συνεργασία με την πολιτική προστασία για την αντιμετώπιση τυχόντων προβλημάτων από την κακοκαιρία.

Το Τηλέφωνο επικοινωνίας του αρμόδιου για την πολιτική προστασία αντιδημάρχου Κώστα Δημά είναι: 6977401605
Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε εναλλακτικά: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.
Υπενθυμίζουμε μερικές από τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας.
Αν πρόκειται να μετακινηθείτε

– Ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

– Ανάλογα με τον προορισμό σας αναλογιστείτε το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσετε ( χαλάζι, βροχόπτωση κλπ.).

– Μεταβάλλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

– Ταξιδέψτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τις κεντρικές αρτηρίες και όχι τους δυσπρόσιτους και ερημικούς δρόμους.

– Ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.

– Μην αγνοείτε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα δελτία καιρού της Ε.Μ.Υ. και τις υποδείξεις των τοπικών Aρχών, όπως η Τροχαία, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική κλπ.

– Ελέγξτε την κατάσταση του αυτοκινήτου σας πριν από κάθε μετακίνηση.

– Εξοπλίστε το αυτοκίνητο με τα απαραίτητα μέσα αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων ( αντιψυκτικά υγρά, ομπρέλες, αδιάβροχα, γαλότσες, φακό, κουτί πρώτων βοηθειών κλπ.).

– Φορέστε κατάλληλα ρούχα αν πρόκειται να μετακινηθείτε με τα πόδια.

– Προσέξτε όταν βαδίζετε ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων ή εξαιτίας της πτώσης αντικειμένων από υπερβολικό άνεμο ή χαλαζόπτωση.

– Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις σας.

– Μείνετε ήρεμοι και υπομονετικοί. O πανικός επιβαρύνει την κατάσταση