Στη Χαλκίδα βρέθηκε την Παρασκευή 25 Απριλίου ο κ. Γιάννης Μηλιός, υποψήφιος Ευρωβουλευτής και υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σύντομη επίσκεψη του στη Χαλκίδα συναντήθηκε με τον υποψήφιο δήμαρχο του Δήμου Χαλκιδέων Νίκο Λεβέντη και την υποψήφια Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου Δέσποινα Μαρίνου. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του Νίκου Λεβέντη «Ρεύμα Ανατροπής» μεταξύ των οποίων ο Νίκος Σιόλιας, η Ζωή Λιβανίου, ο Γιάννης Τήνιος, ο Γιώργος Κότσαρης και ο Βαγγέλης Ακριώτης. Παρών ήταν και ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Ρουμελιωτάκης.

Με χαλαρή διάθεση και πολυ όρεξη για αγώνα οι παριστάμενοι είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση αντάλλάσσοντας απόψεις, ενώ ακολούθησε και η ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στον κάθε δήμο ενόψει του προεκλογικού αγώνα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Μηλιός δήλωσε στο Eviaportal: «Αυτές οι εκλογές έχουν μια τεράστια σημασία. Είναι κρίσιμες. Αποφασίζουμε από τα τοπικά ζητήματα, από τα ζητήματα δηλαδή της γειτονιάς μας μέχρι για τη χώρα και για την Ευρώπη. Πρέπει ο κόσμος να συνειδητοποιήσει ότι κρατάει στα χέρια του ένα πολύ σημαντικό όπλο, πρέπει να δώσει ένα μήνυμα ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η πολιτική, πρέπει να ανατραπεί η λιτότητα, πρέπει να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο όπου το επίκεντρο θα είναι οι κοινωνικές ανάγκες, τα συμφέροντα των πολλών και όχι αυτή η κατάσταση των περικοπών, των απολύσεων, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που ευνοεί μια μικρή ολιγαρχία, συγκεντρώνει σε λίγα χέρια πλούτο και εξουσία εις βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας. Επομένως πρέπει να δείξουμε ότι μέσα από αυτές τις εκλογές ότι η κυβέρνηση δεν είναι άλλο επιθυμητή και υπάρχει μια τεράστια αναντιστοιχία ανάμεσα στη λαϊκή βούληση και στο συσχετισμό των δυνάμεων στη Βουλή όπως δημιουργήθηκε στις εκλογές το 2012. Άρα οι ευρωεκλογές και οι τοπικές εκλογές να αποτελέσουν το πρόκριμα και για εθνικές εκλογές έτσι ώστε να αλλάξει σελίδα ο τόπος μας».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα και το θέμα που έχει προκύψει με την υποψήφια ευρωβουλευτή από τη Θράκη ο κ. Γιάννης Μηλιός δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα μπορεί να διορθώνει τα λάθη του. Αναφέρομαι σε αυτό το οποίο σηκώνει τόσο πολύ ο Τύπος κυρίως στην Αθήνα, το θέμα της Θράκης. Εμείς επιλέξαμε να έχουμε αυτή την υποψήφιο με ένα κριτήριο ότι ήταν γυναίκα, ήταν ROMA, ήταν Μουσουλμάνα και θέλαμε μέσα από αυτή να εκφραστεί η μειονότητα. Η μειονότητα που είναι θρησκευτική, γλωσσική, η μειονότητα που έχει ιδιαιτερότητες, εμπας περιπτώσει πρόκειται για Έλληνες πολίτες που πρέπει να υποστηρίζουν τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αυτό θέλουμε, αυτό προσπαθούμε.

Διαπιστώσαμε ότι έγινε ένα λάθος. Δεν εκπροσωπούσε η κυρία που επιλέξαμε τη μεγάλη πλειοψηφία της μειονότητας. Επομένως διορθώσαμε αυτό το λάθος. Δεν είχαμε άλλο κριτήριο παρά μόνο να είναι το πρόσωπο αυτό να εκφράζει τη μειονότητα εκεί. Αφού δεν μπορούσε να το εκφράσει κάναμε πίσω. Είναι υπέρ μας το ότι ακούμε τους πολίτες, το ότι αν γίνεται ένα λάθος το διορθώνουμε».

Η συζήτηση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, ενώ ο ευρωβουλευτής θα μεταβεί και στην Ιστιαία, για να δώσει το παρών του στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της υποψήφιας δημάρχου για το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, Νατάσσας Φουρνάρη.