Μήνυμα του υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου, Δημήτρη Κατσούλη στους πολίτες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Στην περιοχή μας διακυβεύονται κρίσιμοι και μεγάλοι αναπτυξιακοί στόχοι

Η περιοχή μας η Βόρεια Καρυστία, ξεκινά το πρωτόγνωρο αλλά τόσο σημαντικό ταξίδι της στο νέο θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης. Ο Δήμος μας, ένας από τους ισχυρότερους Δήμους της Εύβοιας και της Στερεάς Ελλάδας, μπορεί να γίνει καθοριστικός μοχλός ανάπτυξης για τον τόπο μας.
Παράλληλα η διοικητική ανασυγκρότηση με την δημιουργία της αιρετής Περιφέρειας, στην οποία ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου κατέχει την πέμπτη θέση από άποψη πληθυσμού, ανοίγει νέες προοπτικές για την ανάπτυξη. Αρκεί να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στις μεγάλες αναπτυξιακές προκλήσεις, στους μεγάλους στόχους της περιοχής.
Το ενεργειακό κέντρο του Αλιβερίου, στην κατεύθυνση της πράσινης ενέργειας, με την υπό κατασκευή αλλά και την νέα μονάδα Φυσικού Αερίου που απαιτούμε, με την ενεργειακή αξιοποίηση του φράγματος των Μανικίων, την εγκατάσταση του μεγάλου φωτοβολταικού πάρκου και την οργανωμένη και σχεδιασμένη ανάπτυξη των αιολικών πάρκων, γίνεται άμεσος στόχος πολιτικού σχεδιασμού και διεκδίκησης.
Η άμεση και ρεαλιστική προώθηση της ανάπτυξης του λιμανιού της Κύμης, με τα αναγκαία έργα επέκτασης και αναβάθμισης, μπορεί και πρέπει σταδιακά να το καταστήσει λιμάνι εθνικής σημασίας με διεθνή κατεύθυνση, ιδίως ως επιβατικό τουριστικό λιμάνι. Αυτός ο σκοπός απαιτεί διαρκή προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα της λήψης των αποφάσεων.
Για την περιοχή μας οι οδικοί άξονες είναι πλέον έργα υποδομής για την στοιχειώδη επιβίωση. Πρέπει να διεκδικήσουμε και ως κοινωνία και ως τοπικές αρχές την άμεση υλοποίηση των παρακάμψεων, την άμεση ολοκλήρωση των μελετών και την τάχιστη εκπόνηση των μελετών για το τμήμα Αλιβέρι- Λιμάνι Κύμης.
Ο σχεδιασμός και η δημιουργία μίας σύγχρονης βιοτεχνικής- βιομηχανικής περιοχής στο Αλιβέρι με την εγκατάσταση των αναγκαίων υποδομών αντιρρυπαντικής τεχνολογίας θα συμβάλει στην αύξηση της απασχόλησης αλλά και την δραστική προστασία του περιβάλλοντος.
Η ίδρυση του Κέντρου Ελέγχου Περιβάλλοντος με κοινωνική αναφορά είναι μία πρόταση που έχει πλέον ωριμάσει ο χρόνος για την υλοποίησή της, ένα εργαλείο της τοπικής κοινωνίας για την ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Η περιοχή του πέμπτου Δήμου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πρέπει να είναι έδρα τεχνολογικού ιδρύματος αξιοποιώντας την γειτνίαση με την Αττική, την προοπτική στον τομέα της ενέργειας και την γενέτειρα του Παπανικολάου.
Η αξιοποίηση της Κύμης ως γενέτειρας του Παπανικολάου και η ανάδειξή της σε παγκόσμιο επίκεντρο του θεματικού τουρισμού της Υγείας, με πραγματική ανάδειξη του Ινστιτούτου Παπανικολάου και με την δημιουργία μεγάλου Συνεδριακού Κέντρου.
Η αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Κύμης και την εξειδίκευσή του.
Ο χωροταξικός σχεδιασμός με την σύνθεση των γενικών πολεοδομικών σχεδίων και των ΣΧΟΟΑΠ είναι αναγκαίος για την οργανωμένη οικιστική και οικονομική ανάπτυξη, ιδίως στον τομέα της ανάπτυξης των οικισμών και της προστασίας της παραλιακής ζώνης.
Η προστασία και ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων της περιοχής και η ένταξή τους σε ένα λειτουργικό δίκτυο προβολής και επισκεψιμότητας.
Η προώθηση των έργων υποδομής σε όλους τους οικισμούς με την δημιουργία νέων ή την αναβάθμιση των υφιστάμενων Βιολογικών Καθαρισμών μέσα από την αξιοποίηση κοινοτικών, εθνικών και περιφερειακών χρηματοδοτικών εργαλείων.
Η ολοκλήρωση του Φράγματος των Μανικίων σε συνεργασία με την ΔΕΗ και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων ενεργειακής, υδατικής και αγροτουριστικής εκμετάλλευσής του.


Αγαπητέ συνδημότη και αγαπητή συνδημότισσα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου
Για την διεκδίκησή των αναπτυξιακών μας στόχων ζητώ την ψήφο σου για το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας
Οι μεγάλοι αναπτυξιακοί στόχοι της περιοχής απαιτούν όραμα ενότητας δηλαδή την αντίληψη ότι η περιοχή Κύμης Αλιβερίου έχει κοινούς στόχους και αποτελεί ένα ενιαίο και δυναμικό αστικό δίπολο, μία ευρεία αλλά συνδεδεμένη με δεσμούς ιστορικούς και αναπτυξιακούς τοπική κοινωνία.
Οι μεγάλοι αναπτυξιακοί στόχοι απαιτούν συνέργεια και κυρίως δυναμική παρουσία των εκπροσώπων της περιοχής τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και την δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση, την Περιφέρεια.
Έχοντας από την πρώτη στιγμή την άποψη ότι ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου είναι το κατάλληλο θεσμικό όχημα για να τρέξουμε στους δρόμους της ανάπτυξης, έχοντας τεκμηριώσει με επιχειρήματα δημοσίως αυτή την θέση, παραμένω σταθερά προσηλωμένος στην υλοποίηση των προσδοκιών που γέννησαν τον νέο Δήμο.
Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 έκρινα περισσότερο χρήσιμο να αγωνιστώ για όλα αυτά και για πολλά άλλα που αφορούν την Καρυστία, την Σκύρο και την Εύβοια μέσα από τον νέο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας.
Είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στον συνδυασμό «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ- ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ». Ζητώ και την δική του συμβολή, με τον ένα 1 από τους τέσσερις σταυρούς προτίμησης, για να δώσουμε μέσα στο νέο ισχυρό, αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεάς Ελλάδας τον αγώνα για την υλοποίηση, σε συνεργασία με την δημοτική αρχή που θα επιλέξεις, όλων των μεγάλων αναπτυξιακών στόχων της περιοχής μας.
Η δωδεκαετής συμμετοχή μου στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση, η οκταετής θητεία μου ως Δημάρχου Αυλωναρίου, η συνεχής συμμετοχή μου με δημόσια κατάθεση θέσεων και προτάσεων σε όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα της περιοχής αποτελούν τα κρίσιμα εφόδια, συνθέτουν την εμπειρία και την γνώση, έτσι ώστε η περιοχή μας να έχει δυνατή και τεκμηριωμένη φωνή στα κέντρα Αποφάσεων της Περιφέρειας και κυρίως στο Περιφερειακό Συμβούλιο, εκεί που διακυβεύονται κρίσιμες αποφάσεις όπως οι εντάξεις των προτάσεων των δήμων σε κοινοτικά, εθνικά και περιφερειακά προγράμματα χρηματοδότησης, η χάραξη των περιφερειακών πολιτικών για έργα υποδομής, σχέδια οικονομικής ανάπτυξης, προστασία του περιβάλλοντος, απασχόληση.
Είμαι βέβαιος ότι το κριτήριο της επιλογής σου θα είναι το συμφέρον της περιοχής και η δυνατή εκπροσώπηση, η εκπροσώπηση που μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις και να συμβάλλει στην επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της περιοχής. Γιαυτό πιστεύω ότι μαζί με τους άξιους συνυποψηφίους που προέρχονται από την περιοχή μας θα σημειώσεις έναν σταυρό προτίμησης και στο όνομά μου, με το δικό σου αλάθητο και αντικειμενικό κριτήριο αξιοκρατικής επιλογής.

Οι κρίσιμοι αγώνες είναι αυτοί που έρχονται. Σε αυτούς θα είμαστε μαζί και θα τους κερδίσουμε!!!!

Ευχαριστώ για την επιλογή σου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ