Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Βουλευτής Εύβοιας της  Ν.Δ.,  Σίμος Κεδίκογλου για την επιβεβαίωση  του Υπουργού Υγείας, κ.Αβραμόπουλου  της επικείμενης έναρξης των εργασιών αναβάθμισης και επέκτασης του μικρού Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, που μετατρέπεται σε μικρό Νοσοκομείο.

Ο Βουλευτής υπογράμμισε τη σημασία του έργου για την ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας που παρουσιάζει σήμερα τεράστιο έλλειμμα υπηρεσιών υγείας ενώ καλωσόρισε και την επέκταση του ΕΚΑΒ στην Β. Εύβοια, όπου συχνά η ταχεία διακομιδή είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου .
Τόνισε πάντως ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κατασκευής, καθώς οι μέχρι σήμερα καθυστερήσεις έχουν δυστυχώς επιβεβαιώσει ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλός μας είναι ο τρόπος λειτουργίας του ελληνικού δημοσίου.
 
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της δήλωσής του ανέφερε τα εξής:

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος

«Την ίδια στιγμή- και είναι θέμα μιας εβδομάδας- θα θεμελιωθεί στη Βόρεια Εύβοια το μικρό αλλά υπερσύγχρονο  νοσοκομείο της Ιστιαίας. Επίσης αίτημα πολλών δεκαετιών των κατοίκων  της περιοχής, όπου παράλληλα με τον αναβαθμισμένο τομέα του ΕΚΑΒ στην περιοχή, θα δώσει τέλος σε μια εικόνα, που θα σας την περιγράψω, όπως την έζησα, όταν επισκέφθηκα παλαιότερα ιδιωτικά το κομμάτι αυτό του Νομού. Να αποτελεί  πλέον παρελθόν αυτός ο αμέτρητος αριθμός με εικονοστάσια , που δήλωναν δυστυχήματα και την αδυναμία του τοπικού υγειονομικού συστήματος, να ανταποκριθεί».


Ενημερωτικά αναφέρουμε  πως ανακοινώθηκαν  τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 1Κ/2009 που αφορούν την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 232 θέσεων τακτικού προσωπικού κατηγορίας Δ.Ε. στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εκ των οποίων 15 προορίζονται για την Ιστιαία.