Ο πίνακας που αποτυπώνει την εικόνα της πορείας του εμβολιασμού σε όλη την Ελλάδα δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από την έκτακτη σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής των 13 περιφερειών της χώρας.

Tο μικρότερο ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων καταγράφεται στην Στερεά Ελλάδα, όπου έχει πλήρως εμβολιαστεί μόνο το 31% του πληθυσμού. 

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι στην Αττική το 51% του πληθυσμού έχει ήδη εμβολιαστεί με μία δόση, γεγονός ενθαρρυντικό. Στον αντίποδα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βρίσκεται στην πρώτη θέση πανελλαδικά καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό κατοίκων που έχουν πλήρως εμβολιαστεί. Στα Ιόνια νησιά το 47% του πληθυσμού έχει ήδη ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. Ακολουθεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπου έχει εμβολιαστεί πλήρως το 44% του πληθυσμού.

«Ο στόχος του εμβολιασμού δεν μπορεί να μένει πίσω το καλοκαίρι. Γι’ αυτό και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τη δική σας συνδρομή θα οργανώσουμε και κινητές μονάδες εμβολιασμού σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας, ώστε να μην πάει καμιά μέρα χαμένη. Να σας ευχαριστήσω και πάλι για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα. Καλούμαστε τώρα να κάνουμε το ένα παραπάνω βήμα για να φτάσουμε ως χώρα στον εθνικό στόχο των ποσοστών εμβολιασμού τα οποία λίγο-πολύ σας είναι γνωστά πια. Να επαναλάβω ότι, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα διαθεσιμότητας εμβολίων. Ο κάθε πολίτης μπορεί πολύ γρήγορα να εμβολιαστεί με όποιο εμβόλιο επιθυμεί, καθώς το ζήτημα, το οποίο μας ταλαιπώρησε για αρκετούς μήνες να μην έχουμε αρκετά εμβόλια, έχει πια ουσιαστικά αντιμετωπιστεί» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: ptotothema.gr

Ακολουθείστε μας στο Google News