Ως εδώ, ώρα να σταματήσουν επιτέλους τα αντιπεριβαλλοντικά σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη Σκύρο μας.

Τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε αιτιολογημένη γνώμη στην Ελλάδα, στις 15 Φεβρουαρίου του 2023, λόγω της μη συμμόρφωσής της με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τους οικοτόπους κατά τον σχεδιασμό των αιολικών πάρκων, και κατ’ επέκταση την προστασία των περιοχών Natura 2000 και της βιοποικιλότητας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζητά επί της ουσίας τη «μετακόμιση» του πληθυσμού του μαυροπετρίτη από τη Σκύρο.

Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Παρόλο που η χώρα μας θα κληθεί σύντομα να απαντήσει στην αιτιολογημένη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διαφορετικά η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και παρότι βρισκόμαστε στις τελευταίες μέρες της διακυβέρνησης της ΝΔ, το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας πιέζει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στη Σκύρο.

Αδιαφορώντας για την πάνδημη αντίθεση των Σκυριανών, αδιαφορώντας για τις εκθέσεις LIFE, αδιαφορώντας για τη βιοποικιλότητα και το περιβάλλον του νησιού, προωθείται ακόμα και σήμερα, τόσα χρόνια μετά, η εγκατάσταση 58 ανεμογεννητριών (ύψους 150-180 μέτρων εκάστη), με σκοπό μόνο το κέρδος, παρέχοντας, μάλιστα, δωρεάν καθρεφτάκια στον λαό της Σκύρου.

Ως εδώ, όμως.

Το ΣτΕ έχει αποφανθεί για τη σπουδαιότητα της βιοποικιλότητας του νησιού μας.

Όλες και όλοι οι Σκυριανοί δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω στον αγώνα μας ενάντια στο αντι-περιβαλλοντικό αιολικό πάρκο στο νησί μας.

Το περιβάλλον της Σκύρου μας είναι πάνω από τα κέρδη τους.

Ακολουθείστε μας στο Google News