Τις τελευταίες ημέρες σε χωριά του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου διανέμονται έντυπα με ψευδές και άκρως συκοφαντικό περιεχόμενο για την τιμή, την υπόληψη και τη πολύχρονη πολιτική σταδιοδρομία του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Επίσης σε ιστοσελίδα Εύβοιας αναρτήθηκε ψευδές και συκοφαντικό για την προσωπικότητα του δημάρχου κείμενο όπως και σε σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης υποψηφίων του πρώην δημάρχου.

Τα ίδια φυλλάδια και εφημερίδες των νέων οριζόντων συκοφαντικού περιεχομένου μοιράζουν οι υποψήφιοί του σε λαϊκές αγορές κατά χιλιάδες ενώ είναι και αναρτημένα στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του στο Αυλωνάρι.

Για το λόγο αυτό εκτός από τη μήνυση για ψευδή καταμήνυση που έχει καταθέσει εναντίον Δημητρίου Θωμά και Ευάγγελου Μάγειρα, ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς κατέθεσε στις 16 Μαΐου και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και διανομή συκοφαντικού υλικού και ζητούσε να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Ενημερώθηκε το Α.Τ. Αλιβερίου ότι υπάρχει και φυλλάδιο συκοφαντικού περιεχομένου αναρτημένο στα τζάμια στο εκλογικό κέντρο Αυλωναρίου και παρά την τηλεφωνική διαβεβαίωση που έλαβαν συνεργάτες του δημάρχου ότι τα φυλλάδια αυτά έχουν αφαιρεθεί, διαπιστώθηκε ότι εξακολουθούν να είναι αναρτημένα επί δυο συνεχείς ημέρες παρά την κατάθεση της μήνυσης …

Παράλληλα στις 17 Μαΐου (μία μέρα μετά την κατάθεση της μήνυσης) μια ακόμα ιστοσελίδα eviazoom ανήρτησε το εν λόγω συκοφαντικό κείμενο.
Διαπιστώνουμε ότι επί δυο ημέρες τώρα η διανομή των συγκεκριμένων εντύπων συνεχίζεται κανονικά και με την ίδια ένταση χωρίς να έχουν εφαρμοστεί οι διαδικασίες που προβλέπονται και ενώ βρισκόμαστε στην τελευταία εβδομάδα των εκλογών στις οποίες ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου είναι υποψήφιος
Παραθέτουμε το κείμενο της μήνυσης που έχει κατατεθεί και δηλώνουμε πως θα απευθυνθούμε σε κάθε αρμόδιο φορέα για την προστασία της τιμής και της υπόληψης του δημάρχου, ο οποίος στην ενασχόληση του με τα κοινά πάνω από τέσσερις δεκαετίες δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα σε κανένα να τον σπιλώνει και να τον διασύρει με τέτοιο τρόπο.

Ακολουθείστε μας στο Google News