Κατά την διάρκεια της χθεσινής 9-10-2019 συνεδριάσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος έλαβε το λόγο και ενημέρωσε τα μέλη της σεπτής Ιεραρχίας περί του σοβαροτάτου προβλήματος υγείας (Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου Ι) του Παναγιώτου-Ραφαήλ Γλωσσιώτη, τον αγώνα του οποίου έχει αρχίσει η οικογένειά του και της ανάγκης να φύγει το παιδί στη Βοστώνη για θεραπεία.

Η σεπτή Ιεραρχία ἀπεφάσισε και ανέθεσε στο Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, να επικοινωνήσει με τους αρμόδιους Κρατικούς παράγοντες και να πιέσει προς την κατεύθυνση της χορηγήσεως αδείας για να ταξιδεψει το παιδι στο εξωτερικό, οπου και φαίνεται να υπάρχει η μοναδική, κατ’ άνθρωπον τουλάχιστον ελπίδα για σωτηρία του παιδιού.

Πέραν αυτών, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, εδώ και πολλή καιρό, έχει καλέσει το πλήρωμα (Κλήρο και λαό) της τοπικής Εκκλησίας σε πανστρατιά για βοήθεια και προσευχή εντονότατη προς τον Θεό, για την σωτηρία του μικρού Παναγιώτου-Ραφαήλ και ενίσχυση των καλών του γονέων.