Ο ΑΡΧΙΜ. ΠΑΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΕΞΕΛΕΓΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνεται στο πλήρωμα της Ιεράς Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξελέγη Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, ο εκλεκτός Κληρικός της Ιεράς μας Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Παύλος Ιωάννου, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος.
Για την κατάρτιση του τριπροσώπου της εκλογής, έλαβαν τις παρακάτω ψήφους οι εξής Κληρικοί:
1) Αρχιμανδρίτης Παύλος Ιωάννου, ψήφους 58
2) Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Καλογερόπουλος, ψήφους 17
3) Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Καλογήρου, ψήφους 12
Στη δεύτερη ψηφοφορία και αφού έγινε η διαλογή των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Παύλος Ιωάννου, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητος με 60 ψήφους.
Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος εγεννήθη εις την Χαλκίδα το έτος 1947 όπου και επεράτωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Μετά το τέλος των Πανεπιστημιακών του σπουδών εχειροτονήθη Διάκονος υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Νικολάου και ετοποθετήθη εις τήν εργατούπολιν του Μαντουδίου το έτος 1973. Το επόμενος έτος, τον Νοέμβριον του 1974, εχειροτονήθη πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και ανέλαβε την ως άνω ενορίαν εις την οποίαν διηκόνησεν επί μίαν 25ετίαν.
Εις τήν περιοχήν αυτήν και υπό την ιδιότητα του Αρχιερατικού Εκπροσώπου Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννης ανέπτυξε αξιόλογον κηρυκτικήν και ποιμαντικήν δραστηριότητα και ιδιαιτέρως μεταξύ των νέων, η οποία εκάλυψεν όλην την περιοχήν της Βορείου Ευβοίας. Παραλλήλως διακονών εις μίαν πολυάνθρωπον εργατικήν περιοχήν έκαμε αισθητήν την παρουσίαν της Εκκλησίας και συνήργησε εις την αντιμετώπισιν των ποικίλων και ενίοτε εντόνων κοινωνικών και εργατικών προβλημάτων.
Μετά την εκλογήν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου εις τον Αρχιεπισκοπικόν Θρόνον, εκλήθη υπ» Αυτού εις την Ιεράν Σύνοδον, εις την οποίαν του ανετέθη η Γραμματεία της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, της Συνοδικής Υποεπιτροπής διά την χρηματοδότησιν των Χριστιανικών οικογενειών της Θράκης διά την απόκτησιν 3ου τέκνου, της Συνοδικής Υποεπιτροπής επί των Ολυμπιακών Αγώνων, της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος. Επίσης την τελευταίαν τριετίαν του ανετέθη και η Διεύθυνσις Κατηχήσεως, της Σχολής Κατηχητών και του Φροντιστηρίου Επιμορφώσεως Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας. Επί πολλά έτη είναι τακτικός συνεργάτης του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Μέχρι της σήμερον ήτο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.
Επί τριάκοντα (30) και πλέον έτη ασχολείται με τούς νέους και τα προβλήματά τους, ως Ιερέας, Πνευματικός, Κατηχητής και Εκπαιδευτικός ενώ παραλλήλως κληθείς ωμίλησεν εις Σχολάς Γονέων, Ιερατικά και Νεανικά Συνέδρια εις πολλάς Ιεράς Μητροπόλεις της Ελλάδος και εις την Κύπρον.
Πολλές φορές εταξίδευσεν εις το εξωτερικό συνοδεύοντας άρρωστα παιδιά και κινητοποιώντας τούς ομογενε?ς.
Καρπός αυτής της προσπάθειας ήταν η δημιουργία του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Τάσος Γεωργιάδης» του οποίου αποστολή είναι η ηθική και οικονομική συμπαράστασις εις ασθενείς προερχομένους από το Νομό Ευβοίας οι οποίοι χρειάζονται νοσηλεία εις την Ελλάδα ή εις το εξωτερικό. Το Ίδρυμα αυτό το εδημιούργησε ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Αμερικής και ανέθεσε την Προεδρία του εις τον π. Παύλο εκτιμώντας το ενδιαφέρον του για τούς ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Εις την Χαλκίδα επίσης προΐστατο του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ενορίας του Αγίου Ιωάννου, το οποίον επιτελεί ένα πολύ αξιόλογον έργον, ενισχύοντας νέους ανθρώπους εις τις σπουδές τους, καλύπτοντας την δαπάνη ενοικίων σε εμπερίστατους ανθρώπους, στηρίζοντας ασθενείς και οικονομικά αδυνάτους ανθρώπους. Κατά το διάστημα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, υπήρξεν υπεύθυνος ομάδος είκοσι κληρικών οι οποίοι εθελοντικά διηκόνησαν εις το Θρησκευτικό Κέντρο του Ολυμπιακού Χωριού
Για την κοινωνική του δράση έχει βραβευθεί και από το Εμπορικό Επιμελητήριο του Νομού Ευβοίας και πρόσφατα από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Η χειροτονία του εις Επίσκοπον και Μητροπολίτην, έχει προγραμματισθεί να γίνει την ερχομένη Κυριακή 5 Μαρτίου 2006, στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο και άλλους Μητροπολίτες.
Καλούνται όλοι οι ευσεβείς Χριστιανοί της Μητροπόλεώς μας, να συμμετάσχουν στη χαρά της εις Επίσκοπον Χειροτονίας, του επαξίως προαχθέντος Κληρικού μας. Προς το σκοπό αυτό θα ναυλωθούν λεωφορεία από αρκετές Ενορίες, στις οποίες και μπορούν να απευθύνονται οι χριστιανοί που επιθυμούν να μεταβούν στην Αθήνα και να συμμετάσχουν στην χειροτονία.

Ο ΕΥΒΟΕΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ Κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΕΞΕΛΕΓΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά την εκλογή ως Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης του Αρχιμανδρίτου Παύλου Ιωάννου, προέβη στην εκλογή νέου Μητροπολίτου Πειραιώς, μετά την παραίτηση για λόγους υγεία του έως τώρα Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου.
Η εκλογή αυτή επεφύλασσε στο ευλογημένο νησί μας, την Εύβοια και μία δεύτερη ευλογία, αφού Μητροπολίτης Πειραιώς εξελέγη ο Ευβοέας (εκ της πόλεως της Αμαρύνθου) εκλεκτός Κληρικός Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Σεραφείμ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Για την κατάρτιση του τριπροσώπου της εκλογής, έλαβαν τις παρακάτω ψήφους οι εξής Κληρικοί:
1) Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Σεραφείμ, ψήφους 63
2) Αρχιμανδρίτης Ιερεμίας Φούντας, ψήφους 7
3) Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Μάνταλος, ψήφους 6
Στη δεύτερη ψηφοφορία και αφού έγινε η διαλογή των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Πειραιώς ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Σεραφείμ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου με 63 ψήφους.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, εγεννήθη εν Αθήναις το έτος 1956. Σπούδασε Νομικά και Θεολογία και έλαβε την άδεια ασκήσεως δικηγορίας. Εκάρη Μεγαλόσχημος Μοναχός στην Ιερά Μονή Πέντέλης και χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρό Σεραφείμ το έτος 1980 και 1981 αντιστοίχως και υπηρέτησε ως Ιερατικώς Προϊστάμενος των Ιερών ναών Αγίας Τριάδος Αμπελοκήπων, Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, Αγίας Ζώνης Κυψέλης και του Καθεδρικού Ναού Αθηνών. Το έτος 1983 ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Σεραφείμ του ανέθεσε τα καθήκοντα του Υπευθύνου του Δικαστικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το έτος 1985 διορίσθηκε, κατόπιν προτάσεώς του από την Ιερά Σύνοδο, Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων της Εκκλησίας της Ελλάδος, θέση στην οποία υπηρέτησε ως το Δεκέμβριο του 2000. Κατά τη διάρκεια των 15 χρόνων της υπηρεσίας του ως Γραμματέως των Συνοδικών Δικαστηρίων επιτέλεσε και καθήκοντα Εκκλησιαστικού Ανακριτού σε πολλές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Το Δεκέμβριο του έτους 2000 ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίος και η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού πατριαρχείου τον εξέλεξαν Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως, Βοηθό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού. Υπηρέτησε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ως υπεύθυνος Βοηθός Επίσκοπος στη Βόρειο και Νότιο Αυστραλία με κέντρα το Darwin και την Αδελαΐδα, έως τον Απρίλιο του 2002.
Επανελθών στη γενέτειρα προσελήφθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ. Καλλινίκου ως Ιεροκήρυξ και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, θέσεις στις οποίες υπηρέτησε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2005, όταν κατόπιν προτάσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος του ανέθεσε τα καθήκοντα του Αρχιγραμματέως Αυτής. Ομιλεί την Αγγλικήν και την Γαλλικήν γλώσσαν.