Με επεισόδια ολοκληρώθηκε η δεύτερη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα για την επέτειο των τριών χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν προς την Ομόνοια από την Πανεπιστημίου και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή. Από το μεσημέρι παραμένουν κλειστοί οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο. Οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή, που ήταν κλειστοί από το μεσημέρι, άρχισαν να δίνονται στην κυκλοφορία πριν τις 21:00.

Η ένταση μεταφέρθηκε στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τη Βουλή, με μολότοφ στα «λουλουδάδικα» της Β.Σοφίας -όπου είχε στηθεί ο γνωστός φράχτης- πριν η αστυνομία κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να απωθήσει τους διαδηλωτές στο κάτω μέρος της πλατείας και την Πανεπιστημίου.

Οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από το Σύνταγμα, ενώ σποραδικές εστίες έντασης καταγράφηκαν στην περιοχή προς την Ομόνοια, ιδιαίτερα στα Προπύλαια αρχικά και γύρω από την πλατεία Εξαρχείων έπειτα.

Το βράδυ, εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 15χρονος Αλέξης για να αποτίσουν φόρο τιμής ενώ αναζωπυρώνονταν σποραδικά εστίες έντασης στους γύρω δρόμους.

Στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας συμμετείχαν αρκετές εκατοντάδες άτομα ενώ πολυπληθείς ήταν οι πορείες και σε άλλες πόλεις, όπως στη Θεσσαλονίκη και το Βόλο. Τη συγκέντρωση στην Αθήνα διοργανώνουν αριστερές οργανώσεις και κόμματα, μεταξύ των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη μαθητική συγκέντρωση στην Αθήνα νωρίτερα είχαν σημειωθεί μικρής έκτασης επεισόδια από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών, απαντώντας στις ρίψεις μολότοφ, στις πέτρες και τα νεράτζια.

Από το πρωί, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 11 συλλήψεις και 38 προσαγωγές. Συνολικά 14 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια.

in.gr