Παρά τις πανηγυρικές εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι δεν θα δοθούν αυτοκίνητα στους βουλευτές για να εξοικονομηθούν λεφτά για τον προϋπολογισμό, αυτά χορηγήθηκαν κανονικά και μάλιστα τα αποδέχτηκαν σχεδόν στο σύνολο τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βουλευτής Εύβοιας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκος Μαυραγάνης με επίσημο έγγραφό του που επέδωσε στις Αρμόδιες Υπηρεσίες της Βουλής των Ελλήνων αποποιήθηκε του δικαιώματός του για χρήση του χορηγούμενου σε αυτόν, με την ιδιότητα του Βουλευτή, αυτοκινήτου και δήλωσε ότι δεν θα το παραλάβει.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, στις παρούσες συνθήκες της ανθρωπιστικής κρίσης, θεώρησε την επιλογή αυτή ως ελάχιστη κίνηση ουσιαστικού και συμβολικού χαρακτήρα.
Mόλις 12 βουλευτές από τους συνολικά 300 δεν δέχθηκαν να παραλάβουν το βουλευτικό τους αυτοκίνητο, αλλά και πάλι ο αριθμός είναι ελάχιστος παρά τις κρούσεις του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.
Μεταξύ αυτών που δεν δέχθηκαν το αυτοκίνητο που παραχωρεί η Βουλή είναι ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μαζί με τους βουλευτές του κόμματος του, Παναγιώτη Καρακατσούλη, Γιώργο Αμυρά, Αντιγόνη Λυμπεράκη και Σταυρούλα Αντωνάκου
Από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, δεν δέχθηκαν το βουλευτικό τους αυτοκίνητο, γεγονός αναμενόμενο μιας και έχουν το υπουργικό τους αυτοκίνητο. Από το ίδιο κόμμα, οι βουλευτές Παπαχρηστόπουλος από την Β Αθηνών και ο κ. Μαυραγάνης από την Εύβοια επίσης δεν δέχθηκαν το βουλευτικό τους αυτοκίνητο. 
Ήδη ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν βουλευτικό αυτοκίνητο. Ο βουλευτής Γιώργος Δημαράς που προέρχεται από τους Οικολόγους – Πράσινους, φρόντισε να βγάλει δελτίο τύπου, ανακοινώνοντας την απόφαση του..
Οι βουλευτές που εκλέγονται εντός του νομού Αττικής δικαιούνται αυτοκίνητο έως 1400 κ.ε., που τους παρέχεται από τη Βουλή με τη μέθοδο του Leasing, ενώ οι βουλευτές της Περιφέρειας έως 1800 κ.ε..
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πήραν βουλευτικό αυτοκίνητο οι βουλευτές, Ελένη Ψαρέα και Μουσταφά Μουσταφά. Από το ΠΑΣΟΚ πήραν αυτοκίνητο όλοι, ενώ μία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την επαρχία δεν ήξερε τι είναι το αυτοκίνητο μοντέλο Mercentes C-200 και ρωτούσε εάν τη συμφέρει και εάν καταναλώνει πολύ βενζίνη ή όχι.
Πηγή: Newsit.gr