Ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαλκίδας, Γιώργος Φραντζής προτείνει τη δημιουργία και λειτουργία Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο ΚΕΓΕ Ν.Αρτάκης και ζητά απο το Δημοτικό Συμβούλιο να το στηρίξουν.

Σε ανοιχτή ανακοίνωσή του ο Γιώργος Φραντζής επισημαίνει τους λόγους για τους οποίους μπορεί και πρέπει να γίνει Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Αρτάκη:

Έχω προτείνει σε ανύποπτο χρόνο κατά τη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τη δημιουργία Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Κ.Ε.Γ.Ε. Νέας Αρτάκης.
Το Μουσείο θα πρέπει να περιλαμβάνει τα τμήματα:
• Ανθρωπολογικό, παλαιοντολογικό
• Γεωλογικό, ορυκτολογικό
• Βοτανικό
• Ιστορικό (με προβολή των ιστορικών μνημείων της Εύβοιας, αλλά και των μνημείων ιδιαίτερου φυσικού κάλλους)
• Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του προσφυγικού ελληνισμού
Στο χώρο του μουσείου, θα περιλαμβάνονται βιβλιοθήκη, αίθουσα φωτογραφικού αρχείου, αίθουσα σεμιναρίων.

Την πρόταση αυτή καταθέτω και επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζητώ από τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων να την στηρίξουν.

Πιστεύω ότι είναι εφικτός στόχος, διότι δεν απαιτούνται τεράστια ποσά, αλλά μόνο επισκευή του υπάρχοντος χώρου στο Κ.Ε.Γ.Ε. Νέας Αρτάκης. Το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλλει όχι μόνο στην ανάπτυξη της Νέας Αρτάκης και του Δήμου Χαλκιδέων, αλλά ολόκληρης της Εύβοιας.

Φραντζής Γεώργιος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χαλκιδέων

Ακολουθείστε μας στο Google News