Την άποψή του σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό σχετικά με τους πρόσφυγες καταθέτει μέσω επιστολής του ο Τεχνολόγος Έργων Μπάμπης Γκαρούτσος.

Φίλοι και φίλες , τον τελευταίο καιρό η πολυπαθούσα Ελλάδα , παίρνει το βάρος της φιλοξενίας των προσφύγων από την Συρία , πολλοί Έλληνες είναι στο πλευρό από ανθρωπιά των προσφύγων, σωστά πράτουν, είναι όμως δικός μας ο ρόλο της ανθρωπιάς ή μήπως είναι ένα καλά οργανωμένο σχέδιο της Ευρωπαϊκής και μη απανθρωπιάς.
Πολλοί λόγιοι άνθρωποι ίσως από αντίδραση στο κατεστημένο, χωρίς να έχουν λάβει υπόψη τους πολλά ζητήματα , είναι υπέρ της κίνησης αυτής και με χαρά χαιρετίζουν τους πρόσφυγες στην χώρα.
Η ομαδική εγκατάσταση προσφύγων , Μουσουλμάνων κυρίως εδώ , ας σκεφτούμε με βάση την λογική και όχι το συναίσθημα , τι θα γίνει στο οργανωμένο σχέδιο πλήρης διάλυσης εκτός του Συριακού και του Ελληνικού κράτους.
Οι πρόσφυγες δεν θέλουν να μείνουν Ελλάδα, νομίζουν ότι ήρθαν εδώ προσωρινά και για λίγο, αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας , όπως κάνει η Κυβέρνηση προχειρότητας και φαμφαρολογίας που έχουμε, οι πρόσφυγες θα μείνουν τουλάχιστον τριετία, μόλις όμως περάσει ο καιρός και το καταλάβουν, φαντάζεστε τι θα γίνει αν εξεγερθούν, αν αντιδράσουν στην Ευρωπαϊκή κοροϊδία.
Ο πανούργος φιλότουρκος και άθεος όπως ο ίδιος δηλώνει , Έλληνας πρωθυπουργός , είδη επέτρεψε στους Τούρκους να μας επιβλέπουν στο προσφυγικό, να γίνουν επόπτες μας μέσα στα Ελληνικά ύδατα, κύριοι και ελεγκτές. Σε λίγο το επόμενο σχέδιο Κυβέρνησης και συμφερόντων είναι να δοθεί η Θράκη , που πολύ γλυκά φλερτάρουν οι Τούρκοι , μαζί με Σύριους που θα την καταλάβουν σαν το Κόσσοβο, να δοθεί στην Τουρκία με τον τίτλο ανεξάρτητο μουσουλμανικό κρατίδιο.
Στο πολύπαθο μέρος μας , στην Εύβοια ήρθαν είδη , σε λίγο θα φέρουν και άλλους στην Κύμη , σίγουρα η Κύμη ο επόμενος σταθμός, οι τοπικοί άρχοντες , δεν βγήκαν να καταδικάσουν το γεγονός από δειλία, από τάχα μοντερνισμό ιδεών, από τάχα ανθρωπιά , όχι κύριοι απανθρωπιά είναι αυτό , φτωχοί άνθρωποι από το πουθενά έγιναν πρόσφυγές , θυσιασμένοι στον βωμό των συμφερόντων, τώρα θα γίνουν και πιόνια στα Τουρκικά συμφέροντα , η φτώχια τους η απελπισία ίσως τους κάνει να εξεγερθούν.
Οι τοπικοί άρχοντες δεν σήκωσαν σημαία αντίδρασης , δεν επαναστάτησαν , είναι τάχα μοντέρνοι με φιλελευθερισμό, δεν βλέπου το τι έρχεται η δεν θέλουν να το δουν, διότι ο μοντερνισμός της τάχα πολυεθνικότητας τους κάνει ανθρώπους της προόδου, τσιμπάνε έτσι και κάνα ψηφαλάκι από τους ανυποψίαστους απλούς , πραγματικούς ανθρωπιστές, δημότες.
Την ημέρα των καρναβαλικών εκδηλώσεων, πέρασαν τους πρόσφυγες , κανείς ούτε δήμαρχοι, ούτε Περιφερειάρχης ούτε κανείς δεν άσκησαν βέτο, βέτο όχι για τις αθώες ως τώρα εγκλωβισμένες ψυχές , αλλά για το κακό που θα έρθει.
Στον νομό της ανεργίας , της παραμέλησης της φτωχοποίησης , προσπαθούν να παίξουν με τα αισθήματα και την ανθρωπιά του Έλληνα και κυρίως του κάτοικου της Εύβοιας.
Πάντα μια τέτοια κατάσταση, βολεύει το κράτος, διότι οι ταλαιπωρημένοι Έλληνες βλέπουν ότι υπάρχουν και χειρότερα, παύουν να αντιστέκονται, αρκούνται στην στέγη και σε ένα πιάτο φαγητό, οπότε ηρεμούν τον Έλληνα , μη γνωρίζοντας τι τον περιμένει , όταν παίζουν οι έξω με ανθρώπινες ψυχές και συμφέροντα.
Αλλά ο μοντερνισμός πρέπει να σταματήσει , όλοι μαζί να καταλάβουν το τι κακό , περιμένει την Χώρα, οι άνθρωποι αυτοί από φόβο, ταπείνωση θα γίνουν όπλα για τους Τούρκους βήμα που είδη έγινε για επεκτατισμό στην χώρα μας του Τουρκικού κράτους , του Μουσουλμανικού κράτους , με έναν μοντέρνο πρωθυπουργό σαν τον Τσίπρα , έναν σωστό πράκτορα , ένα φερέφωνο του ξένου του μουσουλμανικού κατακτητικού στοιχείου στην χώρα, δεν καταλάβαμε τότε τον τάχα διαχωρισμό του Κράτους από την θρησκεία, τον στηρίξαμε σαν πρόβατα, δεν πήγε ο νους μας για το πολυσύνθετο σχέδιο του απεσταλμένου του ξένου στοιχείου στην χώρα , του ίδιου του Πρωθυπουργού μας.
Το ψέμα του ανθρωπισμού πρέπει να λάβει τέλος, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα , επαναλαμβάνω χωρίς να φταίνε αρχικά οι άνθρωποί αυτοί , θα γίνουν η επιταγή εξαργύρωσης των Τουρκικών ορέξεων, θα τους παρασύρουν τα συμφέροντα , ας μην ξεχνάμε ότι και στην χώρα τους πολλοί γάιδαροι , μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα μόνο που διέλυσαν τον αχυρώνα, γιατί να μην υπάρχει ο φόβος να γίνει και σε εμάς αυτό, τους φοβίζει, τίποτα;
Καλώ όλους τους φορείς, να πουν αλήθειες , όλους τους τοπικούς άρχοντες , να μιλήσουν να αφήσουν τις κόντρες για τα μάτια του κόσμο, στον δήμο και να πέσουν στην μάχη ενημέρωσης και άσκησης βέτο, ο μοντερνισμός η λάθος άποψη σε ότι ξενικό λέμε ναι γιατί είναι πρόοδο , ας τελειώσει , διότι μετά θα τελειώσουν εμάς. Μια αληθινή ανάλυση του φοβισμένου συστηματος…
ΜΠ. ΓΚΑΡΟΥΤΣΟΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ