Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Εύβοιας με τον συνδυασμό Επιμένουμε στην Καρδιά της Ελλάδας, Κώστας Μπαρούτας, γνωστός για την ευαισθησία του σε θέματα που αφορούν παιδιά Α.με.Α. από την πολυετή του προσφορά στον σύλλογο Άνθρωπος Ελπίδα Πολιτισμός, στέλνει το δικό του μήνυμα για την προσβασιμότητα αυτών αλλά και για την ευθύνη που έχει η κοινωνία απέναντι τους.

Ο ίδιος δήλωσε:

Έχουν περάσει σχεδόν 14 χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησα ως ενεργός εθελοντής στον Πανευβοϊκό Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Α.με.Α., Άνθρωπος Ελπίδα Πολιτισμός.
Όλα αυτά τα χρόνια στον σύλλογο έχω έρθει σε επαφή με τα παιδιά αλλά και με τους γονείς τους και έχω γίνει μάρτυρας των δύσκολων καταστάσεων που αντιμετωπίζουν. Καθημερινά, παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις για να έχουν πρόσβαση σε πράγματα που οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε λίγο πολύ αυτονόητα. Το δικαίωμα στην μόρφωση, στην εργασία και στην υγεία δεν είναι αυτονόητο για τα παιδιά αυτά.

Ως πατέρας 3 παιδιών δίνω τον ίδιο καθημερινό αγώνα όπως όλοι οι γονείς του κόσμου για τα παιδιά τους. Προσπαθώντας να μπω για λίγο στην θέση του πατέρα ή της μητέρας ενός παιδιού Α.με.Α., αντιλαμβάνομαι τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Για το λόγο αυτό θα παλέψω και θα διεκδικήσω τα ίδια δικαιώματα για όλα τα παιδιά, ως γονέας.

Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν. Δεν μπορούμε να αδιαφορούμε αυτό το πρόβλημα. Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, ο Νίκος, ο Γιώργος, η Μαρία, ο Γιάννης, είναι παιδιά όπως όλα τα παιδιά του κόσμου, θέλουν να γίνονται αποδεκτά, θέλουν μια καλύτερη ζωή, τη ζωή που τους αξίζει, θέλουν να ζήσουν.

Αλήθεια, έχουμε φανταστεί πως θα ήταν η δικιά μας ζωή αν αντιμετωπίζαμε συνεχώς την απόρριψη; Πως θα ήταν αν σε κάθε στροφή βρίσκαμε εμπόδια; Αν δεν μπορούσαμε να βγούμε από το σπίτι μας, να έχουμε πρόσβαση στο σχολείο, τις δημόσιες υπηρεσίες, τους δρόμους και τις πλατείες; Αν δεν μπορούσαμε να διασκεδάσουμε, να πιούμε έναν καφέ ή να φάμε έξω; Αν όπου και αν πηγαίναμε μας αντιμετώπιζαν υποτιμητικά; Το μόνο που χρειάζεται είναι να ρωτήσουμε αυτά τα παιδιά.

Εδώ και χρόνια δίνεται ένας τεράστιος αγώνας για τα δικαιώματα των παιδιών, από τους γονείς των Α.με.Α. και από τους συλλόγους και παρά τις έντονες προσπάθειες τους δεν έχει γίνει καμία αξιοσημείωτη πρόοδος.

Στις εκλογές οι πολίτες έχουν μια επιλογή. Είναι στο χέρι τους να επιλέξουν ανθρώπους που παλεύουν για τα δικαίωμα όλων των δημοτών, υγιών και ανάπηρων. Ανθρώπους που ήταν διπλά τους και χθες και σήμερα και θα είναι και αύριο. Ανθρώπους που δεν θα γυρίσουν την πλάτη στον πολίτη όταν αποσπάσουν την ψήφο του. Να είμαστε πρώτα άνθρωποι και μετά πολιτικοί. Με αυτή τη σειρά και όχι την ακριβώς ανάποδη.

Η κοινωνία μας πρέπει να ωριμάσει και εμείς, ως υποψήφιοι που διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών, θα πρέπει να δουλέψουμε προς αυτό το σκοπό, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και με συγκεκριμένο πρόγραμμα να κάνουμε επιτέλους πράξη τα αυτονόητα.

Ακολουθείστε μας στο Google News