Ο Γιάννης Μπουροδήμος του Παναγιώτη και της Βασιλικής γεννήθηκε στη Γλυφάδα Ευβοίας στις 13-08-1962. Είναι παντρεμένος με την βρεφονηπιοκόμο Κωνσταντίνα Μάντζαρη και έχει δύο κόρες την Βασιλική πτυχιούχο του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΑΠΘ και την Ζωή φοιτήτρια επί πτυχίω του τμήματος Μηχ/κών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του και την λήψη του πτυχίου του από το τμήμα Γεωλογίας του ΕΚΠΑ, εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο πυροβολικό.

Παράλληλα με τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις ως προϊστάμενος του τμήματος περιβάλλοντος της μεταλλευτικής εταιρείας ΛΑΡΚΟ,ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση εκλεγόμενος πρόεδρος της κοινότητας Γλυφάδας το έτος 1990 , όπου επανεκλέχθηκε το έτος 1994. Την ίδια περίοδο εκλέχθηκε πρόεδρος του συμβουλίου περιοχής, πρόεδρος του συνδέσμου Παραδιρφύων Κοινοτήτων και μέλος της διοίκησης της ΤΕΔΚ Ν.Ευβοίας.

Με την ίδρυση των καποδιστριακών Δήμων εκλέχθηκε Δήμαρχος του δήμου ΔΙΡΦΥΩΝ με έδρα την Στενή το έτος 1998, όπου επανεκλέχθηκε το 2002 και το 2006. Την ίδια περίοδο εκλεγόταν στη διοίκηση της ΤΕΔΚ Ν.Ευβοίας και από το 2007 πρόεδρός της. Επίσης την ίδια περίοδο ήταν μέλος του περιφερειακού συμβουλίου Στ.Ελλάδας και μέλος της επιτροπής παρακολούθησης ΠΕΠ Στ.Ελλάδας-Θεσσαλίας-Ηπείρου.

Το 2010 εκλέχθηκε Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ με έδρα τα Ψαχνά και μέλος της διοίκησης της ΠΕΔ Στ. Ελλάδας. Κομματικά δραστηριοποιήθηκε ως γραμματέας της ΤΟ ΠΑΣΟΚ Γλυφάδας,στο Επ.Γραφείο Ψαχνών.στη γραμματεία της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Εύβοιας και στην ΠΕ ΠΑΣΟΚ Στ.Ελλάδας. Εχει διατελέσει πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος στην ΛΑΡΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, μέλος της ΓΣ της ΕΑΣ Ν.Ευβοίας,της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΚΕΔΚΕ και μέλος των επιτροπών οικονομικών, ΕΣΠΑ και ορεινών περιοχών της ΚΕΔΕ. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων,της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, του ΓΕΩΤΕΕ κλπ.

Τον Ιανουάριο 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Εύβοιας (πρώτος σε σταυρούς) και τον Σεπτέμβριο 2015 επικεφαλής του ψηφοδελτίου Εύβοιας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 ο Γιάννης Μπουροδήμος θα είναι υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας με το Κίνημα Αλλαγής.

Ακολουθείστε μας στο Google News