Να ανακληθούν οι απολύσεις στα εργοστάσια ΣΕΛΜΑΝ και ΝΕΟΣΕΤ που βρίσκονται στο Νομό Εύβοιας ζτηούν με ερώτησή τους βουλευτές του ΚΚΕ απο τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η συνεχής αύξηση της ανεργίας χτυπάει χιλιάδες εργατικές – λαϊκές οικογένειες και έχει διαμορφώσει τραγική κατάσταση στο νομό της Εύβοιας. Η κατάσταση αυτή χειροτερεύει από τις απολύσεις στα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις της περιοχής που συνεχίζονται με αυξανόμενο ρυθμό. Πρόσφατα, η εργοδοσία στα εργοστάσια ΣΕΛΜΑΝ και ΝΕΟΣΕΤ που βρίσκονται στο Βασιλικό Χαλκίδας προχώρησε σε 22 και 5 απολύσεις εργαζομένων αντίστοιχα.
Πρόκειται για μεγάλη επίθεση που οργανώνει η εργοδοσία με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση, αποκρύπτοντας την κερδοφορία που έχουν οι επιχειρήσεις αυτές όλα τα χρόνια.
Ο πολυήμερος απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στη ΣΕΛΜΑΝ συνεχίζεται και στηρίζεται από τους εργαζόμενους και τους μαζικούς φορείς της περιοχής
Οι εργαζόμενοι και οι φορείς της περιοχής απαιτούν την άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων.
Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες. Με την πολιτική της ενισχύει την επιθετικότητα της εργοδοσίας που πετάει στο δρόμο εργαζόμενους οι οποίοι δεν μπορούν να ζήσουν με το απαράδεκτα χαμηλό επίδομα ανεργίας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για να ανακληθούν οι απολύσεις στα εργοστάσια ΣΕΛΜΑΝ και ΝΕΟΣΕΤ, να σταματήσουν οι απολύσεις που καταδικάζουν στην ανεργία τους εργαζόμενους;