Μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων της Καρύστου ζητά από την Κυβέρνηση η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Περλεπέ.

Ελευθέριος Ραβιόλος, Υποψήφιος Δήμαρχος Καρύστου

Με παρέμβασή της προς τους καθ’ ύλην αρμόδιους Υπουργούς, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη ζητά να κηρυχθεί πυρόπληκτος ο Δήμος Καρύστου και να στηριχθούν με συγκεκριμένα μέτρα οι πυρόπληκτοι κάτοικοι της περιοχής, που υπέστησαν τεράστιες ζημιές στις περιουσίες τους και στις δραστηριότητες τους, από την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου.

Τα Τ.Δ. Αετού και Πλατανιστού έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Για το εναπομείναν ζωικό κεφάλαιο δεν έχει απομείνει ίχνος βλάστησης για να τραφούν τα ζώα. Ολόκληρη η ανατολική και πλέον τουριστική πλευρά του Δήμου έχει καεί ολοκληρωτικά. Τουριστικές μονάδες κινδυνεύουν με οικονομική εξόντωση.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική αναφορά που κατέθεσε η βουλευτής πρέπει να γίνουν μεταξύ άλλων και τα εξής:

Επιδότηση των αγροτών που ζημιώθηκαν και ρύθμιση των δανείων τους. Άμεση αποκατάσταση ζημιών. Προμήθεια ζωοτροφών. Καθαρισμός ρεμάτων και αποκατάσταση της βατότητας των δασικών δρόμων. Μελέτη αποκατάστασης του περιβάλλοντος. Κατασκευές αντιπλημμυρικών έργων. Ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων. Προμήθεια πυροσβεστικών οχημάτων, υδροφόρων, οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και μηχανημάτων έργων.