Κόκκινο έχει χτυπήσει η ρύπανση κυρίως στην Κεντρική Εύβοια και ήδη βαρέα μέταλλα και εξασθενές χρώμιο, βάση και των επιστημονικών αναλύσεων, έχουν εισχωρήσει στο πολυτιμότερο αγαθό για τη ζωή του ανθρώπου, το νερό. Σύλλογοι και πολίτες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και σχεδιάζουν δράσεις για να σταματήσει η ρύπανση, που οι αρμόδιοι επέτρεψαν – εθελοτυφλώντας – να εξαπλωθεί.

Το Σάββατο 20 Μαρτίου συνεδρίασε στο Δημαρχείο Αυλίδας, η Επιτροπή Αγώνα Κατά της Ρύπανσης της Κεντρικής Εύβοιας, που είχε συγκροτηθεί στην τελευταία συνέλευση του Δικτύου Κινήσεων Πολιτών και Συλλόγων Περιβάλλοντος της Εύβοιας.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
Συγκρότηση σε σώμα – Καταμερισμός αρμοδιοτήτων.
Όλα τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα ανέλαβαν ένα τομέα δραστηριοτήτων για τον οποίο θα είναι υπεύθυνα σε συνεργασία και με άλλους φίλους που θα αποτελέσουν από κοινού μια επιτροπή. Έτσι συγκροτήθηκαν οι παρακάτω επιτροπές:
Οικονομικών
Εκδόσεων – Υλικών
Κινητοποιήσεων
Νομικής Υποστήριξης
Η εκπροσώπηση της Επιτροπής Αγώνα θα είναι συλλογική και θα εκφράζεται από μια τριμελή γραμματεία. Επίσης η Επιτροπή Αγώνα παραμένει ανοικτή για συμμετοχές και άλλων φορέων και πολιτών.
 
Προγραμματισμός δράσεων
Αποφασίσθηκαν στο αμέσως επόμενο διάστημα να οργανωθούν οι παρακάτω δραστηριότητες:
Οργάνωση Συνέντευξης Τύπου για τα Αθηναϊκά και Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.
Έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου και άλλου ενημερωτικού υλικού.
Συναντήσεις με Νομάρχη, Δημάρχους περιοχής, Περιφερειάρχη, Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Παρεμβάσεις σε συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων, Νομαρχιακού Συμβουλίου
Παρεμβάσεις σε εκπομπές στα ραδιόφωνα και σε εκπομπές της τηλεόρασης που αφορούν το περιβάλλον.
Εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις των πολιτών
Τέλος αποφασίσθηκε, στην Σύσκεψη που πραγματοποιείται την Δευτέρα 22 Μαρτίου στις 6.30 μμ στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, με την συμμετοχή βουλευτών, δημάρχων και εκπροσώπων φορέων νομαρχιακού επιπέδου, η Επιτροπή Αγώνα να παραβρεθεί και να καταθέσει τις προτάσεις του Δικτύου για την ρύπανση της Κεντρικής Εύβοιας.
 
Καλούνται όλοι οι πολίτες της περιοχής να παραβρεθούν στην σύσκεψη αυτή και να απαιτήσουν όλοι μαζί
 
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
 
 
Νερό Χαλκίδας

Σύμφωνα με τον καθηγητή που παρουσίασε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο την έρευνα για το νερό του Δήμου Μεσσαπίων, υπάρχουν υποψίες για παρουσία βαρέων μετάλλων και στο νερό της Χαλκίδας. Ωστόσο, ακόμα είναι πολύ νωρίς και τα δείγματα λίγα για να βγάλει κάποιος ασφαλή συμπεράσματα. Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έβαλε το θέμα και ο Δήμαρχος, Θανάσης Ζεμπίλης απο την πλευρά του πληροφόρησε πως έχει ζητηθεί να γίνει σχετικός έλεγχος για να επιβεβαιωθεί η καλή ποιότητα του νερού….