Τελείωσε μόλις πρίν λίγο η συνεδρίαση στο Δημαρχείο Χαλκίδας με την παρουσία του Δημάρχου Χαλκίδας κου Θανάση Ζεμπίλη, του Καθηγητή Πολυτεχνείου κου Θάνου Βλάχου, της Δημοτικής Επιτροπής διαβούλευσης, της αντιπολίτευσης και αντιπροσώπων των φορέων της πολής μας.

Το παρών έδωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας κος Γεωργάτος, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ευβοίας κος Μπουραντάς, η Πρόεδρος των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Εύβοιας κα Γωγώ Ρουσοδήμου και ο Πρόεδρος του Σωματείου των Ταξί Χαλκίδας κος Τσεκούρας.

Ο κος Βλάχος κατέθεσε μελέτη για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης, μετά την δοκιμαστική περίοδο των 2 εβδομάδων. Αξίζει να πούμε ότι το συγκεκριμένο μέτρο είχε δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις.

Καταρχήν το πρώτο κομμάτι από Κριεζώτου εώς Αντωνίου έχει ήδη δημοπρατηθεί από την 1η θητεία του κου Ζεμπίλη και θα γίνει άμεσα πεζοδρόμηση, κάτι το οποίο δημιούργησε εντάσεις στην συνεδρίαση.

Χρ.Παγώνης: αυτό είναι απαράδεκτο, η πεζοδρόμηση της Κριεζώτου μέχρι Αντωνίου ήταν προαποφασισμένη, αφού έχει ήδη δημοπρατηθεί, χωρίς να ενημερωθεί κανείς.

Αυτή δεν είναι μελέτη, είναι έκθεση ιδεών, πρόκειται για προχειρότητες, δήλωσε ο κος Μπουραντάς Πρόεδρος ΤΕΕ Ευβοίας. Η μελέτη που κατατέθηκε από τον κο Βλάχο, δεν είχε ολοκληρωθεί και δεν δόθηκε αυτούσια, μόνο ένα κείμενο από αυτή.

Η πλειοψηφία συμφωνεί στο να γίνουν καλύτερες οι συνθήκες διαβίωσης των πολιτών στην Χαλκίδα, να δημιουργηθούν πεζοδρόμια και ναι να γίνει πεζόδρομος η Αβάντων, ωστόσο θα πρέπει να παρουσιαστεί μία ολοκληρωμένη μελέτη η οποία θα δίνει σωστές λύσεις στους οδηγούς.

Η μελέτη αναφέρει ενδεικτικά Πεζοδρόμηση της Αβάντων μέχρι την οδό Σαμαρτζή, αυτό σημαίνει ότι όλη η Αβάντων θα είναι πεζόδρομος.

Τα αυτοκίνητα θα μπαίνουν από Μπαλαλαίων και θα ανεβαίνουν από Βύρωνος, στο στενό δρομάκι για να φτάσουν στη Νεοφύτου. Δεν θα μπορούν να στρίβουν στην Αντωνίου όσοι διέρχονται από Μπαλαλαίων παρά μόνο από την Κουκούλη θα επιτρέπεται η είσοδος στη Νεοφύτου.

Νίκος Γεωργάτος: η πεζοδρόμηση της Αβάντων το πρώτο 15μερο του Ιουλίου αύξησε την εμπορική κίνηση, τα παιδιά μπορούσαν να περπατήσουν άφοβα.

Θανάσης Ζεμπίλης: η πεζοδρόμηση της Αβάντων είναι άμεση προτεραιότητα, δεν έχουν γίνει μετρήσεις για την ροή των αυτοκινήτων γιατί δεν ήταν επαρκές το διάστημα.

Κοινή συνιστώσα, είναι ότι θα πρέπει να γίνουν οι σωστές μελέτες για τις ροές των αυτοκινήτων, ποιοί θα μπαίνουν, πόσο χρόνο θα κάνουν για να διανύσουν το κέντρο της πόλης μας και τι θα γίνει με το κυκλοφοριακό.

Διαβάστε επίσης:
Παραμένουν σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Χαλκίδας

Πεζοδρόμηση όλης της Αβάντων θέλει ο Εμπορικός Σύλλογος

Μόνιμες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Χαλκίδα;