Νέα ενίσχυση 3.467.069,03 ευρώ σε 672 δικαιούχους, των οποίων οι επιχειρήσεις έπαθαν ζημιές στις πυρκαγιές του καλοκαιριού στη Βόρεια Εύβοια, πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους.

Πρόκειται για την πρώτη καταβολή επιχορηγήσεων από το υπουργείο Οικονομικών προς δικαιούχους του ειδικού καθεστώτος για την ενίσχυση επιχειρήσεων στους Δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού.

Προοπτικά, με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται, θα ακολουθήσουν νέες πληρωμές το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η επιχορήγηση καταβάλλεται σύμφωνα με τους όρους της Ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το «Προσωρινό πλαίσιο» (COVID-19), κατόπιν έγκρισης του καθεστώτος από την Επιτροπή, στην οποία και έχει κοινοποιηθεί. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση της ενίσχυσης καθορίζονται με την Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Οι ενδιαφερόμενες για ένταξη στο ειδικό καθεστώς επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ έως τη 14η Ιανουαρίου 2022.

Ακολουθείστε μας στο Google News