Το τουριστικό καταφύγιο του Λιμένα Λιναριάς της Σκύρου είναι το πρώτο Ελληνικό δημόσιο τουριστικό λιμάνι που απέκτησε γαλάζια σημαία το 2018, και την τρίτη 14 Μαΐου 2019 ανανέωσε την πιστοποίηση του κατακτώντας και πάλι Γαλάζια σημαία για την περίοδο 2019.

Το πληρέστερο και πολυβραβευμένο Δημόσιο Λιμάνι της Χώρας, αυτό της Λιναριάς Σκύρου, κατέκτησε μία ακόμα διάκριση ένα μόλις μήνα μετά την κατάκτηση του Χρυσού βραβείου Τουρισμού 2019.

Οι επιδόσεις του Λιμανιού της Λιναριάς και η διαρκής αύξηση της προσέλευσης τουριστικών έχουν καταφέρει να αναδείξουν τη Σκύρο σε ενα Τουριστικό προοριμό για απαιτητικούς.

Το πρόγραμμα του πανεπιστημίου Αιγαίου που υλοποιείται σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου κάθε χρόνο στο Λιμάνι της Λιναριάς υπό τον τίτλο Skyros Project, είχε συμβάλει τα μέγιστα στην ανάδειξη του περιβαλλοντικού προφίλ του Λιμανιού το οποίο πέρα από την πιστοποίηση του με Γαλάζια Σημαία, είναι και μέλος των Ευρωπαϊκών Οικολογικών Λιμανιών ECO PORTS.

Το μικρό Λιμάνι της Λιναριάς κατάφερε να εκτινάξει τα έσοδα του κατά 110% τα χρόνια των μνημονίων αποδεικνύοντας ότι η ποιοτική αναβάθμιση και η παροχή καινοτόμων υπηρεσιών αποτελούν παράγοντα επιτυχίας ανεξάρτητα από την γενική οικονομική εικόνα της Χώρας.

Ηδη η νέα χρονιά ξεκίνησε με αύξηση στην υποδοχή τουριστικών σκαφών κατά 50% τον Απρίλιο του 2019 έναντι του Απριλίου του 2018 κάτι που αποδεικνύει ότι η συνεχής βελτίωση και η ποιοτική αναβάθμιση των παροχών και των υπηρεσιών δεν εχει όρια και κορεσμό.

Δείτε ακόμη: Οι παραλίες με γαλάζια σημαία στην Εύβοια το 2019