Η ανακοίνωση των Γαλάζιων Σημαιών του 2022 έγινε το βράδυ της 17ης Μάιου 2022 στο Γκολφ της Γλυφάδας με διοργανωτή το Δήμο Γλυφάδας, από τον Εθνικό χειριστή του Διεθνούς γραφείου, την Εταιρεία Προστασίας της Φύσης παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, εκπροσώπων κομμάτων, στελεχών της αγοράς του τουρισμού, Δημάρχων, Διαχειριστών Μαρίνων, εκπροσώπων του κλάδου του θαλάσσιου τουρισμού δημοσιογράφων και φυσικά του οικοδεσπότη Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου κ.α

Μια «γαλάζια σημαία» σε ένα τουριστικό λιμάνι δηλώνει υπεροχή. Στο λιμάνι της Σκύρου, κάθε αρχή του καλοκαιριού η υπάρχουσα γαλάζια σημαία δίνει την θέση της στην νέα σημαία της χρονιάς. Στην τελετή ύψωσης της σημαίας, το κύριο συναίσθημα είναι η χαρά για την συνεχή θωράκιση της ποιότητας των εγκαταστάσεων της ασφάλειας και του περιβάλλοντος.

Το σκίρτημα υπερηφάνειας για τα περιβαλλοντικά επιτεύγματα του λιμανιού πηγάζει από τις δράσεις του πολυβραβευμένου προγράμματος γνωστό ως SKYROS Project. Τουριστικά και Θαλάσσια Παρατηρητήρια, Ημερήσια παιδική Περιβαλλοντική Κατασκήνωση, προβολές & παρουσιάσεις, περιβαλλοντική φροντίδα και εκπαίδευση, Θερινή Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών και εργαστήρι TRASH ART έχουν τη βάση τους στο Λιμάνι της Σκύρου. Καταλυτική η συνεργασία με το τμήμα περιβάλλοντος, Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής και της επι κεφαλής καθηγήτριας περιβαλλοντικής επικοινωνίας & εκπαίδευσης και μέλους της Λιμενικής επιτροπής του Λ.Τ. Σκύρου Constantina Skanavis.

Μαζί με τον άρτιο λιμενικό εξοπλισμό και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες η περιβαλλοντική μέριμνα και εκπαίδευση αποτελούν το συνδυασμό που παρέχει μέσω της Γαλάζιας Σημαίας την πιστοποίηση της ποιότητας. Το Skyros Project έχει συμβάλλει τα μέγιστα, αποδεικνύοντας πως κάθε τουριστική υπηρεσία είναι ατελής χωρίς την παράλληλη περιβαλλοντική μέριμνα και εκπαίδευση.

Ακολουθείστε μας στο Google News