Η νέα, κοινή εκστρατεία της W.I.N. Hellas με την εταιρία AVON, με το όνομα «Αγάπης Φως» ήρθε και στην Χαλκίδα για να ενημερώσει τον κόσμο, και κυρίως τις γυναίκες για την ενδοοικογενειακή βία.

Το σπουδαίο έργο της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης W.I.N. Hellas μας παρουσιάζει η υπεύθυνη της οργάνωσης Νίκη Μάντσιου, αφού το επίκεντρό τους είναι ο συνάνθρωπος και ιδιαίτερα οι κακοποιημένες γυναίκες.

«Είναι ένα σημαντικό και παράλληλα δύσκολο έργο στον τομέα της πρόληψης και καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών. Καθημερινά τόσο η πρόεδρος του Οργανισμού, Μάντα Τσαγιά-Παπαδάκου, όσο και όλοι οι εργαζόμενοι και φυσικά η ομάδα εθελοντών, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό προκειμένου να βρισκόμαστε κοντά στις γυναίκες και τις οικογένειές τους.» μας λέει η Νίκη Μάντσιου.

Η στήριξη που τους παρέχεται ποιους τομείς αφορά;

Ν.Μ: Η W.I.N. Hellas στηρίζει ποικιλοτρόπως τις γυναίκες-θύματα βίας και τις οικογένειές τους. Τους παρέχει ψυχοκοινωνική και ψυχολογική στήριξη, καθώς και νομική συμβουλευτική. Το ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νέο ξεκίνημα. Μαθαίνω να φροντίζω τον εαυτό μου» αποτελεί ένα ομαδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης των γυναικών και συμβάλλει δραστικά στην επούλωση των ψυχικών τραυμάτων. Επιπλέον, η W.I.N. Hellas προχωρά στην πανελλαδική, άμεση υποστήριξη των γυναικών, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 11707 που πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του AVON Foundation και θα λειτουργήσει από τις 6 Ιουνίου 2012. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να λαμβάνουν ψυχολογική στήριξη αλλά και νομικές συμβουλές από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, καθώς και πληροφορίες για τις υπάρχουσες υποστηρικτικές δομές (Δευτέρα-Παρασκευή, 8.00-16.00).

Τι ποσοστό γυναικών βρίσκει τη δύναμη να μιλήσει, να ζητήσει βοήθεια;

Ν.Μ: Στη χώρα μας δεν υπάρχει ένα ενιαίο δίκτυο καταγγελιών, όπου μπορούν να απευθύνονται οι γυναίκες και να αναζητήσουν υποστήριξη. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιούν κατά καιρούς ο αρμόδιος κρατικός φορέας και οι Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί, ολοένα και περισσότερες γυναίκες-θύματα βίας τολμούν να «σπάσουν τη σιωπή» κάνοντας έκκληση για βοήθεια.

Πώς είναι η συνεργασία σας με την AVON;

Ν.Μ: Η AVON και το AVON Foundation έχουν πρωτοστατήσει παγκοσμίως εδώ και πολλά χρόνια στην εκστρατεία ενάντια στη βία μέσα στην οικογένεια. Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του έργου που προσφέρει η W.I.N. Hellas στη χώρα μας εδώ και 6 χρόνια, αποφάσισε να το στηρίξει έμπρακτα και ουσιαστικά. Η AVON  είναι μια εταιρία με μεγάλη κοινωνική συνεισφορά και έχοντάς την συνοδοιπόρο μας, σχεδιάζουμε νέες δράσεις που αφορούν τόσο στην πρόληψη όσο και την καταστολή. Τα έσοδα που συγκεντρώνονται για την εκστρατεία κατά της ενδοοικογενειακής βίας προορίζονται εξ ολοκλήρου για την υλοποίηση του έργου μας. Έως τώρα στήριξε τη διεξαγωγή του ψυχοεκπαιδευτικού προγράμματος ενδυνάμωσης σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Τι περιλαμβάνει η νέα προσπάθεια-εκστρατεία, «Aγάπης φως»;

Ν.Μ: Τον Ιούλιο του 2012 η W.I.N. Hellas και η AVON θα επισκεφτούν 7 προορισμούς ανά την Ελλάδα, στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, με στόχο να βρεθούν κοντά στις τοπικές κοινωνίες και να γνωστοποιήσουν τις κοινές δράσεις, όπως έγινε την Πέμπτη το Βράδυ και εδώ στην Χαλκίδα.