Ο Σύνδεσμος Φίλων Νοσοκομείων Χαλκίδας-Καρύστου-Κύμης σχολιάζει την απόφαση της Κυβέρνησης για την μεταφορά 30 ασθενών covid στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Ακολουθεί το κείμενο του Συνδέσμου:

Πληροφορηθήκαμε ότι το υπουργείο, προκειμένου να αυξήσει σε ενενήντα, τις εξήντα κλίνες covid-19 του Νοσοκομείου Χαλκίδας αποφάσισε την μεταγωγή τριάντα ασθενών σε ιδιωτικά Νοσοκομεία της Αθήνας. Η αύξηση των κλινών κατά 30 αποφασίσθηκε προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες ασθενών από την Αττική.

Το νοσοκομείο με τις ήδη διατεθείσες εξήντα κλίνες covid-19 έχει φθάσει στα όρια του με τους γιατρούς να δηλώνουν εγγράφως τους προς τον Διοικητή την αδυναμία να πραγματο-ποιήσουν τις διακομιδές. Η ανάπτυξη αυτών των επιπρόσθετων κλινών θα αποδιοργάνωνε περαιτέρω την λειτουργία των χειρουργικών Κλινικών τού Νοσοκομείου Χαλκίδας απο τις οποίες θα αφαιρεθούν, και οι συνέπειες για τους ασθενείς τής ευρύτερης περιοχής, θα ήταν οδυνηρές.

Επιπλέον η ανάπτυξη αυτών των κλινών θα απαιτούσε επιπρόσθετο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δεν υπάρχει.

Το Νοσοκομείο μας με υπεράνθρωπες προσπάθειες του υφιστάμενου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού μπορεί να λειτουργήσει κατά μέγιστο 60 κλίνες για covid-19 ασθενείς.
Η αύξηση κατά τριάντα κλίνες covid-19 σε συνδυασμό με την υποστελέχωση του Νοσοκομείου θα δημιουργήσει συνθήκες αφόρητης πίεσης ανεβάζοντας κατακόρυφα τον κίνδυνο να θρηνήσουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών.
Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη κατανοώντας το τι διακυβεύεται γνωρίζοντας επί πλέον ότι το Νοσοκομείο Χαλκίδας εξυπηρετεί πέρα από τις ανάγκες της Εύβοιας και την Βοιωτία και πέραν αυτής, που αν μετατραπεί σε covid δεν θα μπορεί να τις καλύψει.

Κάνουμε έκκληση προς όλους τους βουλευτές, τα κόμματα και όλους τους αρμόδιους φορείς, να ασκήσουν την επιρροή τους πριν είναι πολύ αργά.

Ακολουθείστε μας στο Google News