Η Υπουργός Εξωτερικών ήρθε Χαλκίδα για να μεταφέρει το μήνυμα του Κ.Καραμανλή στα στελέχη της Ν.Δ. και να ανεβάσει το ηθικό τους εν όψει Ευρωεκλογών!

Ήταν ομολογουμένως, μια καλή επιλογή η Ντόρα Μπακογιάννη για την πολιτική εκδήλωση, που όφειλε η ΝΟΔΕ να πραγματοποιήσει στη Χαλκίδα εν όψει Ευρωεκλογών. Μεγαλοστέλεχος της κυβερνητικής παράταξης, ιδιαίτερα αγαπητή και με λόγο που συγκινεί…. μάλλον… όλες τις ηλικίες του ακορατηρίου. Γεμάτο το Θέατρο Παπαδημητρίου σ’ αυτή την αξιοπρεπή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα την περασμένη Παρασκευή. Φυσικά, ακυρώθηκε η συνέντευξη τύπου, που είχε ανακοινωθεί, πως θα έδινε στα τοπικά ΜΜΕ η κ.Μπακογιάννη… αναμενόμενο για όσους γνωρίζουν απο τέτοιες εκδηλώσεις και εμφανίσεις εξπρές στελεχών κομμάτων στην επαρχία! Παρούσα όλη η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια και οι εκλεγμένοι της σε ΟΤΑ και κοινοβούλιο.Στο πλευρό της Ντόρας ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Σταμάτης Τσάλλας και οι βουλευτές Σίμος Κεδίκογλου, Αναστάσιος Λιάσκος και βέβαια ο Υπουργός, Κώστας Μαρκόπουλος. Ευτυχώς, στη μέση έκατσε η κυρία και απέφυγαν τα πολλά πολλά Λιάσκος και Μαρκόπουλος. Το παρών έδωσε και ο πατήρ Κεδίκογλου, ο οποίος είχε τη χαρά και την τύχη να κάτσει δίπλα στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Παντελή Σκλιά, για τον οποίο με τόσα «κολακευτικά» σχόλια αναφέρεται σε ανακοινώσεις του!!! Πάντως στις φωτογραφίες ούτε καν κοιτάζονται… Βλέματα όμως δεν αντάλλαξαν ούτε Γιάννης Σπανός και Μπάμπης Μανιάτης, που επίσης είχαν την τύχη να κάθονται σε διπλανές καρέκλες.

Σ’ ότι αφορά την ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη… εμψυχωτική θα τη χαρακτηρίζαμε και με διάθεση να ανεβάσει το ηθικό του ακροατηρίου, που με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και την πορεία της Ν.Δ. δεν μπορεί να πει κανείς ότι έχουν αέρα νικητή. Ωστοσό η Υπουργός Εξωτερικών μίλησε για την υπερηφάνεια που πρέπει να αισθανόμαστε οι Έλληνες για όσα έχει πετύχει η κυβέρνηση εντός και εκτός ορίων της Χώρας. Τα αποτελέσματα απτά. Όσο για το ΠΑΣΟΚ αρκείται σε λασπολογίες, μικροπολιτικές στείρες κριτικές και αντιπολιτεύσεις άνευ προτάσεων και ουσίας. Ασυγχώρητος ο Γιώργος Παπανδρέου, που χαρακτήρισε τους νεοδημοκράτες βαρβάρους και αυτό δείχνει – κατά τη Ντόρα πάντα – πως το ΠΑΣΟΚ διακατέχεται απο άγνοια, επιφανειακές αναλύσεις και έλλειψη σοβαρότητας.

«Καλώ το ΠΑΣΟΚ να συγκριθούμε στις προτάσεις, όχι στη λάσπη. Εμείς μιλάμε με σοβαρότητα όχι με λαϊκισμό, επιλέγουμε αυτούς που θέλουν την Ελλάδα δραστήρια και είναι προσηλυτισμένοι στα προβλήματα και στη λύση τους και όχι αυτούς που θέλουν μόνο την εξουσία», επισήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη και τόνισε το μήνυμα των ευρωεκλογών, τις οποίες χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικές για τη χώρα.»Ψηφίζουμε για την Ελλάδα,για ενεργό συμμετοχή στις δράσεις της Ε.Ε. 7 Ιουνίου ψηφίζουμε για την Ευρώπη του αύριο και αυτούς που μπορούν να την οδηγήσουν μπροστά και να την κάνουν πιο κοινωνική, πιο δημοκρατική, πιο συμμετοχική» συμπλήρωσε η Ντόρα Μπακογιάννη. Ενδιαφέρον στην ομιλία της είχε το σημείο αναφοράς της στη Χαλκίδα και στην Εύβοια, με επισημάνσεις έργων, όπως νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας (!) και υποδομών, που θα την βοηθήσουν στην αναπτυξιακή της πορεία, δήλωσε. Τέλος κάλεσε όλους να συστρατευτούν αυτές τις 15 μέρες ως τις ευρωεκλογές για να φέρουν τη νίκη του Κ.Καραμανλή…