Ο Γιώργος Παπαγεωργίου καταθέτει ερώτηση στον Υπουργό Πολιτισμού.

Με αφορμή την επαναφορά του θέματος στην επικαιρότητα απο τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπαγεωργίου φέρνει το θέμα της Δημοτικής Αγοράς στη Βουλή με ερώτησή του προς τον Υπουργό Πολιτισμού. Συγκεκριμένα αναφέρει: 

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

«Για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους, όπως πιστεύει το σύνολο σχεδόν των κατοίκων της Χαλκίδας, παραμονές των προηγούμενων Δημοτικών Εκλογών η Δημοτική Αγορά χαρακτηρίσθηκε από το Κ.Α.Σ διατηρητέα ως «Νεότερο Μνημείο». Τα άθλια, επικίνδυνα, αλλά και αυθαίρετα κτήρια της αγοράς είναι ντροπή για τη πόλη αφού υποβαθμίζουν την αισθητική της και τη ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Θα πρέπει άμεσα να κατεδαφισθεί, να αναπλασθεί η Αγορά και να αποδοθεί για χρήση στους πολίτες της Χαλκίδας αφού παράλληλα ληφθεί μέριμνα για τους λίγους επαγγελματίες που στεγάζονται ακόμα στο χώρο της.    
Με τα δεδομένα αυτά ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:  Προτίθεται να αναθεωρήσει τις απόψεις του, να κάνει ότι απαιτείται ώστε να αποχαρακτηρισθεί από «διατηρητέα», να κατεδαφισθεί η επικινδύνως ετοιμόρροπη Δημοτική Αγορά της Χαλκίδας, να αναπλασθεί ο χώρος και να αποδοθεί για χρήση στους πολίτες της πόλης και τους επισκέπτες της, δίνοντας αισθητική και ανεβάζοντας την ποιότητα ζωής