Σε δηλώσεις προέβη ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την υπόθεση απάτης του Διευθυντή του Περιφερειακού Ιατρίου Σκύρου, ο οποίος για 13 χρόνια κατείχε θέση διευθυντή με πλαστό πτυχίο.

Η δήλωση του είναι η ακόλουθη:

«Από τα τέλη του 2013 με εντολή δική μου και του Γενικού Γραμματέα, κ. Καλλίρη, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ξεκινήσει έναν ενδελεχή έλεγχο της γνησιότητας των πτυχίων. Ξεκινήσαμε με τους διοικητές των νοσοκομείων και συνεχίζουμε με όλους όσους εργάζονται στο Υπουργείο Υγείας  και στους εποπτευόμενους φορείς.
 
Ήδη αυτό το στάδιο έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Μία διοικήτρια έχει ήδη αποπεμφθεί λόγω πλαστότητας πτυχίου. Από ό,τι φαίνεται, ίσως να υπάρξει τις επόμενες ημέρες και μια δεύτερη παρόμοια περίπτωση. Η γνωστή περίπτωση του γιατρού, για τον οποίο έχει γίνει πολύς λόγος, από τη Σκύρο, ο οποίος βγήκε από την ενεργό υπηρεσία. Και από ό,τι φαίνεται, έχουμε και κάποια επιπλέον ευρήματα σε κάποιες άλλες περιοχές της χώρας. Στη συνέχεια θα έχουμε και τον έλεγχο των πτυχίων ξένων γλωσσών για να ολοκληρώσουμε τον έλεγχο όλων των ανθρώπων οι οποίοι εργάζονται για εμάς».
 
Δημοσιογράφος: Υπάρχουν στοιχεία για κίνδυνο, πρόβλημα στην ασφάλεια των ασθενών;

«Δεν είναι τα ευρήματα σε έκταση τέτοια που να πει κάποιος ότι υπάρχει γενικευμένη ανησυχία αλλά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε όσους έχουν εξαπατήσει το ελληνικό κράτος, καταθέτοντας πλαστούς τίτλους. Ιδιαίτερα στο χώρο της υγείας, καταλαβαίνετε ότι αυτό έχει έναν επιπλέον κίνδυνο. Ένας με πλαστό τίτλο –δε λέω την κραυγαλέα περίπτωση της Σκύρου που είναι, αν θέλετε, η πιο ακραία- ή παρόμοιες περιπτώσεις σε ιατρικό προσωπικό, είναι ασφαλώς πιο ευαίσθητες σε αυτό τον χώρο».
 
Δημοσιογράφος: Στη Σκύρο είχαμε αντιδράσεις. Κυκλοφορούσε με φερράρι, με τζετ και τέτοια.
 
«Η περίπτωση του συγκεκριμένου γιατρού είχε ξεκινήσει δύο χρόνια πριν, όταν πολίτης έκανε καταγγελία. Το καλοκαίρι του 2013 ξεκινήσαμε τη διαδικασία μέσα από τις προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες και πριν ένα μήνα υπεγράφη η απόφαση της αποπομπής του. Δημοσιεύθηκε πρόσφατα».
 
Δημοσιογράφος: Κινδύνευσε κάποιος άνθρωπος;
 
«Δεν έχει διαπιστωθεί προς το παρόν κάτι τέτοιο. Συνεχίζουμε τον έλεγχο. Δεν έχει διαπιστωθεί τέτοιο πράγμα. Φαίνεται ότι υπήρχε κάποιος αδικαιολόγητα μεγάλος πλουτισμός του συγκεκριμένου γιατρού που ελέγχεται με ποιο τρόπο συνέβη. Σε κάθε περίπτωση μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν ελεγχθεί τα πάντα σε όλους».
 
Δημοσιογράφος: Και η νέα περίπτωση που αναμένεται να ανακοινωθεί;
 
«Είμαστε στη διαδικασία της απολογίας του συγκεκριμένου προσώπου και δεν θα ήθελα να κάνω περαιτέρω ανακοίνωση τώρα, γιατί «Μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοίν μύθον ακούσεις» έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες».

Πηγή: Υπουργείο Υγείας