Ο πρώην βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΝ, Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 Ο εξαναγκασμός σε παραίτηση του πρώην προέδρου του ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) γιατί αρνήθηκε να ανακαλέσει την απόσυρση των δύο προϊόντων της Γερμανικής αλυσίδας LIDL , που βρέθηκαν μολυσμένα με το παθογόνο βακτήριο E-COLI, αποτελεί ακόμη ένα επεισόδιο στη γερμανική κατοχή που έχει επιβληθεί στη χώρα μας.
 Μπορεί το στέλεχος που εντοπίστηκε στα ελληνικά καταστήματα της γνωστής αλυσίδας να μην είναι το ίδιο με αυτό που προκάλεσε τους θανάτους στη Γερμανία, είναι όμως εξ΄ ίσου επικίνδυνο.
 Το χειρότερο όμως για τους Έλληνες καταναλωτές είναι ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν έχουν καταστραφεί , απλά έχουν αποσυρθεί και ίσως η γερμανική εταιρεία πιέσει να επιστραφούν στα ράφια των καταστημάτων της.
 Επειδή η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία του ελληνικού λαού οφείλουν τόσο ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιώργος Νυχάς όσο και ο άμεσα νεοδιορισθείς Γιάννης Μίχας να δώσουν σαφείς εξηγήσεις.
 Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής έχει καταθέσει σχετική ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.