Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο EVIAPORTAL, ο κ.Κεδίκογλου αν γίνει η Διοικητική Μεταρρύθμιση βάσει των προγραμματικών δηλώσεων του κ.Ραγκούση, τότε δεν τον ενδιαφέρει η ανάμειξή του στις εκλογές του 2010, (είχε ανακοινώσει προ μηνών το ενδιαφέρον του για τη Νομαρχία Εύβοιας).

Όπως τόνισε «δεν κυνηγώ καρέκλες. Μάλιστα Ήθελα συγκεκριμένη δράση για την προώθηση ζητημάτων της Εύβοιας, που ενσάρκωνε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Η κατάργησή της και η μετατροπή της Περιφερειακής Διοίκησης σε αιρετή, δε με αφορούν«.

Επιπλέον, ο Βασίλης Κεδίκογλου εκφράζει τους προβληματισμούς του για την εφαρμογή του «Καποδίστρια 2», υποστηρίζοντας πως οι λόγοι είναι βαθύτεροι και σχετίζονται με την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ, που συνεπάγεται τη μη οικονομική αυτοδυναμία της Ελλάδας. Επίσης, ο πρώην Υπουργός επιμένει, ότι στόχος των κυβερνήσεων είναι η κατάργηση των Νομαρχιών, πρώτον γιατί τα κόμματα περνάνε κρίση απραξίας και απαξίας και δεύτερον γιατί οι Νομαρχίες και τα Νομαρχιακά Συμβούλια έχουν δυνατότητες και δύναμη εξουσίας, αν διοικηθούν σωστά(!), γι’ αυτό και η κυβέρνηση θέλει να απαλλαγή απ’ αυτές. «Απορώ γιατί κανένας Νομάρχης δεν έχει πάρει θέση να υπερασπιστεί το έργο του και δέχονται σιωπηλά την αλλαγή που προωθεί η κυβέρνηση απαξιώνοντας το έργο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Απο ‘κει και πέρα για τους Δήμους, δεν αναφέρονται στις προϋποθέσεις και τους πόρους, που θα συνεπάγεται η συνένωσή τους«. Η άποψη του κ.Κεδίκογλου είναι ότι η Εύβοια θα πρέπει να χωριστεί σε τρεις μεγάλους Δήμους, προκειμένου να γίνουν ισχυροί και να καλύψουν το κενό που θα αφήσει η κατάργηση της Νομαρχίας. 

Σχετικά με το νέο εκλογικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα πρότυπα του γερμανικού μοντέλου, ο Βασίλης Κεδίκογλου είναι κάθετα αντίθετος, τονίζοντας πως ουδεμία σχέση έχει η ελληνική νοοτροπία με τη γερμανική, ούτε «συγγενεύουν» τα καθεστώτα μας. Μάλιστα, χαρακτήρισε «εξωφρενικό» το νεό εκλογικό νόμο βάσει του γερμανικού μοντέλου.