Μια ακόμη συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ είχε την Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης, στην προσπάθεια του να προχωρήσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, ζητήματα πολεοδομικών εκκρεμοτήτων που αφορούν σε περιοχές του Δήμου Χαλκιδέων.

Συνοδευόμενος από τα στελέχη του Τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών της Δ/νσης Πολεοδομίας του Δήμου, Γιώργο Μπαμπαλή και Κώστα Κεράτσα, ο δήμαρχος είχε σύσκεψη με τη δ/ντρια της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Υπουργείου, Αμαλία Κουδούνη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στη σύσκεψη, συζητήθηκαν:

Α. Η ολοκλήρωση της αναθεωρητικής πολεοδομικής μελέτης της Συνοικίας Η΄(Έξω Παναγίτσα). Αυτήν την περίοδο συντάσσεται η εισήγηση –όπως προέκυψε από τη συνεργασία του Δήμου με το ΥΠΕΚΑ και τους μελετητές- και εντός του Οκτωβρίου, θα εισαχθεί προς γνωμοδότηση στο ΣΥΠΟΘΑ (πρώην Κεντρικό ΣΧΟΠ). 

Β. Η μελέτη ανασύνταξης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Χαλκίδας, για την ένταξη της Χαραυγής.

Έχουν ήδη υποβληθεί από τον Δήμο η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και η γεωλογική μελέτη που προτείνεται για την ανασύνταξη του ΓΠΣ με την ένταξη σ’ αυτό της Χαραυγής

Γ. Η επανέγκριση, ως προς το τμήμα που έχει ακυρωθεί από το ΣτΕ, της πολεοδομικής μελέτης β΄ κατοικίας Φάρου Αυλίδος.

Δρομολογήθηκε η διαδικασία επανέγκρισης του ακυρωθέντος από το ΣτΕ τμήματος της πολεοδομικής μελέτης

Παράλληλα, -και παρά το ότι ο Δήμος δεν έχει την αρμοδιότητα- ζητήθηκε η επίσπευση των ενεργειών για την οριοθέτηση του ποταμού Λήλαντα.

Από τους παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, τονίστηκε η ανάγκη τροποποίησης της υφιστάμενης μελέτης, με την ενημέρωση και ανασύνταξη των οριογραμμών, προκειμένου να οριοθετηθεί η φυσική ροή του ποταμού και βέβαια, η ανάγκη επανυποβολής της διορθωμένης μελέτης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.