Συνέχεια στο θέμα της προσβολής της μνήμης των πεσόντων, δίνουν οι κάτοικοι της περιοχής Καλοχωρίου-Παντειχίου, με νέα επιστολή που απέστειλαν, για την απόφαση του Δήμου Χαλκιδέων να γίνει για πρώτη φορά η κατάθεση στεφάνων την 28η Οκτωβρίου, στο μνημείο των Αλησμόνητων Πατρίδων αντί για το Ηρώο-Μνημείο των Πεσόντων που γινόταν όλα τα χρόνια.

Η επιστολή τους είναι η ακόλουθη:

Θανάσης Ζεμπίλης, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας 2019

Και όμως έγινε και αυτό επί των ημερών μας!!!!!

Σε Ηρώο Πεσόντων του ΄40  διέγραψαν από τη σκέψη τους οι διοικούντες τον τόπο μας, τα άτομα που πολέμησαν και έπεσαν για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Με την επιπόλαιη και απερίσκεπτη απόφασή του ο Δήμαρχος Χαλκιδέων και με τη ανοχή της Δημοτικής Ενότητας & Τοπικής Κοινότητας Καλοχωρίου-Παντειχίου  κατάφερε να γίνει η κατάθεση στεφάνων πρωτάκουστο σε Μνημείο Αλησμόνητων Πατρίδων (που βρίσκεται στην Πλατεία Κώττη ) και όχι στο Ηρώο πεσόντων πολέμου του ΄40 που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία απέναντι από το κοινοτικό κατάστημα. Αλλαξαν το θεσμό, έκαναν τον κόσμο να νιώσει ντροπή, έτσι σπέρνοντας  διχόνοια στους κατοίκους, και τους απόγονους των πεσόντων τους γέμισαν λύπη και απογοήτευση. Η παράλογη απόφαση του Δημάρχου και η αδιαφορία της Τοπικής Κοινότητας (ποιο να είναι τάχα το συμφέρον τους!!!!!) κατάργησαν τους ηθικούς νόμους και διέγραψαν την Ιστορία μας. Πως είναι δυνατόν να τιμούνται οι Ήρωες του ΄40 σε ένα μνημείο που δεν τους εκπροσωπεί;

Είναι υποχρέωση όλων μας να τιμούμε τους πολεμιστές και πεσόντες κάθε πολέμου όπως τους αρμόζει σε Ηρώο που τους εκπροσωπεί, οι οποίοι κατάφεραν να φέρουν την Ελευθερία στην Πατρίδας μας (που νοητά από την αρχαιότητα εκεί βρίσκονται τα λείψανα τους).

Λυπούμαστε πολύ για την απόφαση από όποιον και αν προέρχεται αυτή και ντρέπόμαστε διότι αυτοί οι οποίοι διοικούν τον τόπο μας θεωρούνται ανιστόρητα άτομα.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ