Ο Δημήτρης Βαρελάς, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, γεννήθηκε το 1972 στη Χαλκίδα όπου ζει και εργάζεται. Είναι παντρεμένος με την Νίκη Σαρτζετάκη, Πολιτικό Μηχανικό του Δήμου Χαλκιδέων και έχει τρία παιδιά, το Γιάννη, τη Θεοδώρα και τον Άγγελο.

Γονείς του ο Γιάννης Βαρελάς από τα Ψαχνά και η Ασπασία Δεληβοριά – Βαρελά από την Τρίπολη.
Αποφοίτησε από το 3ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας και σπούδασε στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η.Υ. του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A. Edinburgh Business School) στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στη Σκωτία.
Από το 1994 έως το 1996, απασχολήθηκε σε εταιρεία υλοποίησης συστημάτων αυτοματισμού στην Αθήνα, ενώ από το 1997 έως το 2001 εργάστηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε διεθνείς εταιρείες και σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης (Εδιμβούργο, Λονδίνο, Μόναχο, Ντύσσελντορφ, Χάγη και αλλού).
Από το 2001 έως σήμερα δραστηριοποιείται στην οικογενειακή τεχνική εταιρεία exelixis – ΑΦΟΙ ΒΑΡΕΛΑ Α.Ε.
Χωρίς να εμπλακεί ποτέ σε κόμματα, ασχολήθηκε με τα κοινά του κλάδου των μηχανικών ενώ συμμετείχε και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΜΕΔΕ από το 2002 έως το 2004.
Από το 2003 έως και σήμερα μετέχει στη Διοίκηση του ΤΕΕ Ευβοίας, του οποίου υπήρξε και Γραμματέας.
Τον Ιανουάριο του 2015 διεκδικεί την ψήφο των Ευβοέων ως υποψήφιος βουλευτής του Νομού Ευβοίας με το Ποτάμι.
Ακολουθείστε μας στο Google News