Η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Ερέτριας επανέρχεται με νέα ανακοίνωση στο θέμα του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας μετά και την γνωστοποίηση της απόφαση του ΚΑΣ απο το Γραφείο του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, Κ.Μαρκόπουλου.

Διαβάσαμε για την ένταξη της αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου Ερέτριας στο Ταμείο Πιστώσεων Αρχαιολογικών Έργων. Κάτι που όπως μας ενημερώνουν τα συγκεκριμένα portal (eviaportal, servitoros) το έμαθαν από δελτίο τύπου του κ Μαρκόπουλου (μάλλον έχει γίνει ήδη ανασχηματισμός -και δεν το μάθαμε- και ο κ Μαρκόπουλος πήρε το χαρτοφυλάκιο του Πολιτισμού…)!
Αναρωτιέμαι λοιπόν πως είναι δυνατόν ένα έργο για το οποίο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΕΣ, να εντάσσεται στο Ταμείο Πιστώσεων Αρχαιολογικών Έργων? Και μάλιστα το κόστος του εν λόγω έργου να έχει ήδη αποφασιστεί πως θα είναι 3 εκ.? Με βάση ποια μελέτη δηλαδή εκτιμήθηκε το κόστος?
Επίσης απορία προκαλεί το γεγονός ότι στην εν λόγω (χθεσινή) εισήγηση, η οποία εγκρίθηκε από το ΚΑΣ, προβλέπεται η άμεση αποκατάσταση κάποιων σειρών εδωλίων, χωρίς να διευκρινίζεται το πως ή σύμφωνα με ποια μελέτη θα συμβεί κάτι τέτοιο!
Γενικότερα η όλη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί από την αρχή για το εν λόγω έργο είναι γεμάτη ύποπτες μεθοδεύσεις και παρανομίες (ή/και παρατυπίες) κάθε λογής!
ΥΓ: Μεγάλη εντύπωση επίσης μας προκαλεί το γεγονός ότι για ένα θέατρο που δεν υφίσταται κανένας σχεδιασμός βρέθηκαν 3 εκ. ενώ για ένα άλλο θέατρο το οποίο βρίσκεται σε μεγαλύτερη πόλη, τη Λάρισα, που μάλιστα σύντομα θα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής της διεθνούς κοινότητας λόγω των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 είχαν σταματήσει οι εργασίες για 18 μήνες λόγω έλλειψης χρηματοδότησης!

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019