Η Δήμαρχος Ταμυνέων, Κατερίνα Καράπα με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί πως το Δ.Σ. στη συνεδρίασή του αποφάσισε υπέρ της δημιουργίας ενός μεγάλου, ενιαίου Δήμου, με έδρα το Αλιβέρι και καλεί τον Δ.Θωμά να σταματήσει τον κατήφορο που έχει πάρει, όπως υποστηρίζει. Η ανακοίνωση της Κ.Καράπα έχει ως εξής:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ταμυναίων που έγινε χθες, Πέμπτη 6 Μαΐου 2010, με μοναδικό θέμα την τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δήμου Ταμυναίων στη διαβούλευση του Προγράμματος «Καλλικράτης» και ειδικότερα στην επιλογή μεταξύ της πρότασης για την δημιουργία δύο ξεχωριστών Δήμων στην βόρεια Καρυστία , ενός με έδρα το Αλιβέρι και ενός με έδρα την Κύμη και της πρότασης για την συνένωση και των πέντε δήμων της Βόρειας Καρυστίας σε έναν ενιαίο Δήμο με το όνομα «Γεώργιος Παπανικολάου» και έδρα το Αλιβέρι , το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έγκριση της δεύτερης πρότασης , δηλαδή την δημιουργία ενός ισχυρού και αποτελεσματικού Δήμου, με την συνένωση του Δήμου Ταμυναίων με τους Δήμους Κύμης, Αυλώνος, Δυστίων, και Κονιστρών με έδρα το Αλιβέρι.
Στη συνεδρίαση αυτή συνέβη όμως ένα πρωτοφανές και προσβλητικό για το θεσμό της Τοπικής Αυτ/σης γεγονός. Εισήλθε στην συνεδρίαση απρόσκλητος ο συνάδελφος Δήμαρχος Κύμης κ. Θωμάς προκειμένου να υποστηρίξει την γνωστή άποψη του για την απομόνωση της Κύμης σε έναν μικρό Δήμο. Η ενέργεια αυτή είναι εντελώς ανοίκεια προς τους ηθικούς κανόνες των αιρετών της Τοπικής Αυτ/σης σύμφωνα με τους οποίους ένας Δήμαρχος δεν εισέρχεται απρόσκλητος και χωρίς να ενημερώσει τον συνάδελφο του σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να επηρεάσει την λήψη απόφασης και μάλιστα ενάντια στην εισήγηση του επιχώριου Δήμαρχου.
 Λυπάμαι που αναγκάζομαι να καταγγείλω μια τέτοια ακατανόητη ενέργεια που θυμίζει περισσότερο πολιτικό χουλιγκανισμό και δεν έχει καμία σχέση με τον αυτοδιοικητικό πολιτικό πολιτισμό. Θυμίζει τραμπουκισμό γηπέδου και δεν συνάδει με το πολιτικό ήθος που οφείλουν να έχουν οι άνθρωποι της Αυτ/σης. Ήταν προφανές ότι δεν θα επιτρέπαμε σε κανένα να μας προσβάλει με αυτόν τον βάναυσο τρόπο και δεν μπορούσαμε μετά από αυτή την συμπεριφορά να του δώσουμε το λόγο. Του επιτρέψαμε όμως να παρακολουθήσει την συζήτηση για να πάρει μαθήματα δημοκρατικού διαλόγου, ελεύθερου και χωρίς την απειλή της εκσφενδόνισης ποτηριών κατά των διαφωνούντων όπως συνηθίζει ο ίδιος στο δικό του Δημοτικό Συμβούλιο εναντίον όσων έχουν αντίθετη με αυτόν άποψη.
Καλώ τον κ. Θωμά να κατανοήσει τον κατήφορο του και να συνέλθει. Σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθούμε τον πολιτικό τραμπουκισμό του. Ας συμορφωθεί.