Ανακοίνωση της Α.Κ.Ο.Α. Εύβοιας – Συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, για όσα πολιτικοοικονομικά συμβαίνουν στη χώρα μας και επηρεάζουν και το νομό μας:

 Με πολλή χαρά διάβασα στον τοπικό τύπο της Εύβοιας την απόφαση – καταγγελία του Δήμου Χαλκίδας όσο αφορά το μεσοπρόθεσμο και το εφαρμοστικό. Ειδικά εκεί που αναρωτιέται, αν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει ότι μια υπερχρεωμένη χώρα που δανείζεται με τοκογλυφικά επιτόκια, θα μπορούσε σε μία τριετία να αποπληρώσει 110 δις.
 Αγαπητοί συμπολίτες, πολύ φοβάμαι ότι υπάρχει. Και είναι η πλειοψηφία του Περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. Θα παραλληλίσω το ερώτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας. Υπάρχει σοβαρός Άνθρωπος που να πιστεύει ότι η πλειοψηφία του Περιφερειακού συμβουλίου θα καταδικάσει το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό του νόμο? Όποιος το βρεί κερδίζει συμμετοχή σε εκπομπή του Πρετεντέρη, άντε και της Έλλης Στάη.
 Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά. Η πλειοψηφία του Περιφερειακού είναι απ αυτές που συνειδητά γνωρίζουν τι σημαίνει <Καλλικράτης>. Γνωρίζουν ότι είναι η εξειδίκευση των μέτρων της κεντρικής εξουσίας. Αυτό έπρεπε να είναι? Από τότε που έγινε αιρετό σχήμα, θα έπρεπε να προστατεύει τον Λαό της περιφέρειας του. Αυτό κάνει? Μα απ’ τα έργα του περιφερειάρχη και του αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας -τότε που ήταν νομάρχες – δεν θα περίμενε κανείς να το κάνει. Όλοι γνωρίζουν την απόφαση του κ. Περγαντά που αφορά την κόκκινη λάσπη του ομίλου Μυτιληναίου λίγο πριν τις Περιφερειακές εκλογές. Όλοι γνωρίζουν την υπόθεση με το RDF του κ Μπουραντά το ίδιο χρονικό διάστημα. Ειδικά εκεί ασχολήθηκε και η Δικαιοσύνη.(Αλήθεια, βγήκε κάποια απόφαση ). Μέχρι τώρα υπήρχε κάποια συγκράτηση απ το Υπουργείο. Υπήρχαν και κάποιες εμφανίσεις της αρμόδιας Υπουργού στη περιοχή. Τώρα, υπουργός είναι ο πρώην τσάρος της οικονομίας. Ξέρετε, εκείνος που παίρνοντας ένα αεροπλάνο για τις δικές του μετακινήσεις (εν καιρώ λιτότητας) υπόγραφε χωρίς να δίνει αναφορά ΟΥΤΕ στη Βουλή των Ελλήνων. Τώρα είναι Υπουργός Περιβάλλοντος. Μπροστά του ο κ. Σουφλιάς φαντάζει οικολόγος και μάλιστα ακτιβιστής. Και ξεκίνησε το <έργο > του, με την βοήθεια της περιφέρειας. Η Οίτη κινδυνεύει, η Λάρκο ξεπουλιέται, μαζί της και η Κεντρική Εύβοια. Και το συμβούλιο τι κάνει? Προστατεύει τον κόσμο της Περιφέρειας?
 Πρώτη ενέργεια είναι οι πληθώρα αδειών σε βιομηχανίες, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τον έλεγχο τους. Εκεί που πνίγεται η Αρχαία Αυλίδα απ τις ρυπογόνες βιομηχανίες ,επαναφέρουν το θέμα της ΒΙ.ΠΕ. (αλήθεια, γιατί τέτοια επιμονή σε κάτι που έχει απορριφθεί?)Δεύτερη ενέργεια, εκεί που ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας φωνάζει ότι δεν χρηματοδοτείται ο Νομός, η Περιφέρεια έδωσε 2000000 στην ενίσχυση της Αστυνομίας απ το ΕΣΠΑ. Κι όχι βέβαια για να ισχυροποιηθεί και να προστατεύει απ την αυξανόμενη εγκληματικότητα, αλλά για την προστασία του κυκλοφοριακού. Έτσι λένε τώρα την αστυνόμευση για το αντίτιμο των διοδίων.
Ας πάμε και στην κεντρική εξουσία. Απόφαση για τα διόδια. Η περιφέρεια τώρα στηρίζει. Ποιοι επωφελούνται? Πώληση για τα ορυχεία χρυσού. Μα εκεί βγαίνουν κάποια μικρογραμμάρια στον τόνο και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι θάνατος για τον κόσμο. Όμως όχι. Έπρεπε να πουληθούν. Ποιοι επωφελούνται? Κάτι κοινό υπάρχει. Και στα δύο υπάρχει μεγαλοεκδότης και καναλάρχης. Και η κυβέρνηση της μειοψηφίας πλέον , χρειάζεται και τον τύπο και τα κανάλια. Η κυβέρνηση μειοψηφίας πρέπει να στηριχτεί. Έτσι χρειάζεται και τον τρόμο. Πρέπει να βάζει την αστυνομία να παρανομεί. Να πετάει πέτρες (!) σε κόσμο. Να πνίγει τον κόσμο που διαδηλώνει ειρηνικά με ληγμένα χημικά. Να προσπαθεί να δικαιολογηθεί.
 Ζούμε στην εποχή της ηλεκτρονικής πληροφόρησης. Έτσι. όλοι είδαμε το Σύνταγμα να πολιορκείτε από τις δυνάμεις καταστολής , στις παρυφές του Συντάγματος οι συνεργάτες του σκηνικού να παίζουν πετροπόλεμο, αφού έσπαγαν με βαριά σφυριά τα μάρμαρα, με την αστυνομία. Και στο κέντρο της πλατείας οι ενοχλητικοί. Έδιναν συναυλία. Στα μεγάφωνα ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έλεγε <το εμβατήριο που του έμαθαν να λέει είναι φασιστικό και δεν το ξαναλέει>. Ακολούθησαν Κρητικά κι ο κόσμος του μόχθου χόρευε πεντοζάλη. Εν μέσω πετροπόλεμου και χημικών. Όλα καταγραμμένα σε video. Οι εικόνες αυτές έκαναν το γύρο του κόσμου. Εκτός από ορισμένα μεγαλοκανάλια και εφημερίδες της χώρας μας. Κι όταν κινδύνευαν οι μασκοφόροι ροπαλοφόροι τους έβαζαν μέσα στη Βουλή με τον εξοπλισμό τους !!! Δεν θυμάμαι να έβαλαν και τον ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ όταν τον ψέκασαν. Όταν λοιπόν η εξουσία χάσει τη συναίνεση του κόσμου, καταφεύγει στη βία. Κι όταν μάλιστα πέφτουν οι μύθοι, όπως αυτός που έλεγε ότι αν δεν μπούμε στο μεσοπρόθεσμο θα έχουμε στάση πληρωμών.
Πλέον ο κόσμος ξέρει ότι τα έσοδα του κράτους, αρκούν και για τις πληρωμές και για ένα μικρό μέρος των τόκων. Ξέρει ότι τα λεφτά των μνημονίων δεν περνούν τα σύνορα της Ελλάδας, αλλά πάνε κατ’ ευθείαν εκεί που φρόντισαν να χρωστάμε οι <νοικοκύρηδες > που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν..
 Μα η κατάσταση πρέπει να δικαιολογηθεί. Έτσι επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ για στοχοποίηση. Για 2 λόγους. Ο πρώτος είναι ότι τα μέλη του όντως συμμετέχουν στις πλατείες -χωρίς γραμμή – .Ο δεύτερος είναι ότι πρέπει να πείσουν ότι μόνο το 5-7 % διαφωνεί με τους κρατούντες. Λίγο ο κ. Πάγκαλος, λίγο ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ ,τώρα κι ο κ. Παπαϊωάννου. Που <κατανοεί> τον ΣΥΝ ότι δεν μπορεί να ελέγξει τις συνιστώσες. Ελέγξτε εσείς πρώτα τις οργανώσεις σας, γιατί αυτές απ’ ότι αποδεικνύεται έχουν αρχίσει να σας κράζουν και σε λίγο θα σας πάρουν με τις πέτρες. Βγήκε κι ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ να μας πει για Αριστερό παρακράτος. Και γέλασε κάθε πικραμένος (που όσο πάνε γίνονται περισσότεροι).
Όταν πετούν ένα μπουκαλάκι νερό σε βουλευτή είναι κίνδυνος για την Δημοκρατία, όταν πετροβολείται και πνίγεται 1000000 κόσμος, είναι απλά … ΤΕΤΑΡΤΗ, διάβασα σ’ ένα πανό.
 Κύριοι της κυβέρνησης κι όλοι οι <πρόθυμοι> που τους περιβάλλουν. Πρέπει να το καταλάβετε. ΩΣ ΕΔΩ !!! και τη μισή Ελλάδα να προσλάβετε στην αστυνομία όλα έχουν ένα τέλος. Και το καλύτερο για σας είναι, να πείτε σ’ αυτούς που υποσχεθήκατε μια αλυσοδεμένη Ελλάδα, ότι δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε το <έργο σας>. Ο Λαός θα πηγαίνει στις πλατείες, που απ τον άλλο μήνα θα πλημμυρίσουν, μιας και θα γίνονται όλο και πιο φανερά τα αποτελέσματα της πολιτικής σας. Σειρά έχει η καταστροφή της Παιδείας. Στη συνέχεια το επόμενο μνημόνιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Λαό θα είναι στους δρόμους. Δεν πιάνουν οι προσπάθειες για ενοχοποίηση του. Ο Λαός έχει ήδη καταλήξει ποιοι είναι οι ένοχοι.

Α.Κ.Ο.Α. Εύβοιας
 
(Συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ)