Τα «Θερμοπύλια 2012» ξεκίνησαν χθες, συνεχίζουν το πρόγραμμά τους σήμερα και κλείνουν την αυλαία αύριο με μια εκπληκτική συναυλία!

Το πρόγραμμα:

το Σάββατο 8/9 :

– «Λεωνίδα Τρόπαιον 2012» ώρα 08:00, μια Πορεία Τιμής 25 χλμ στο όρος Καλλίδρομο ακολουθώντας τη διαδρομή της Ανοπαίας Ατραπού, με τέρμα το Μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες με μοναδικό κίνητρο την τιμητική προβολή της ιστορικής Μάχης των Θερμοπυλών και του Λεωνίδα. Η συμμετοχή είναι ανοικτή σε όλους εκείνους που μπορούν να βαδίσουν όλη την απόσταση (εκδήλωση που από 13 Ιουνίου 2012 τέθηκε υπό την αιγίδα  των ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ).

Θανάσης Ζεμπίλης, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας 2019

Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στο Καινοτομικό Κέντρo Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών όπου θα γίνουν οι εγγραφές.

Παρουσίαση εκπαιδευτικού οδηγού του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών για την Α/Βαθμια και την Β/βαθμια Εκπαίδευση ώρα 10:00, (στο Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών).

Έκθεση ζωγραφικής από καλλιτέχνες της αδελφοποιημένης, με τη Λαμία, πόλης Rzeszow της Πολωνίας και της ευρύτερης περιοχής των Καρπαθίων ώρα 20:30 (στο Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών).

Την Κυριακή 9/9:

Με τη Συναυλία του Μάριου Φραγκούλη στο λόφο του Κολωνού στις Θερμοπύλες, ώρα 21:30μμ με τίτλο: «Με Aνοιχτά Φτερά»

Ο δημοφιλής ερμηνευτής Με Aνοιχτά Φτερά ταξιδεύει απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και αγάπης.

Θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας καθώς και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών και ποιητών που έχουν σημαδέψει τη νεώτερη ελληνική μουσική, όπως των Μάνου Χατζιδάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου και Γιάννη Μαρκόπουλου.

Από το πρόγραμμα της συναυλίας δεν θα λείπουν και πιο σύγχρονοι συνθέτες όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Στέφανος Κορκολής καθώς και δημιουργοί της νέας γενιάς.

Όπως είναι γνωστό για την εξυπηρέτηση όσων θέλουν να παρακολουθήσουν τη συναυλία θα δρομολογηθούν δωρεάν λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Φθιώτιδας προς και από τον χώρο των εκδηλώσεων.

Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν την Κυριακή 9/9 ώρα 20:30 από την οδό Λεωνίδου 9-11 (Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων) και μετά το πέρας της συναυλίας θα επιστρέψουν στο ίδιο σημείο.

Παράλληλα το Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, θα είναι ανοιχτό για το κοινό με ελεύθερη είσοδο, πρωινές και απογευματινές ώρες, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να περιηγηθούν στις υπερσύχρονες εγκαταστάσεις του και να παρακολουθήσουν τις διαδραστικές εφαρμογές του Κέντρου.