Η Θεατρική Ομάδα των Πολιτιστικών Δεσμών Κύμης, πλαισιωμένη από ερασιτέχνες ηθοποιούς και μουσικούς από πολλά χωριά του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου παρουσιάζει το «Ματωμένο Γάμο» του Λόρκα.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο Μονοδρύου στις 21:15.

Η είσοδος είναι με προαιρετική συνεισφορά ενώ απαγορεύεται σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

Για αυτή την παράσταση οι Πολιτιστικοί Δεσμοί Κύμης εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση

Αγαπητά μέλη και φίλοι των πολιτιστικών Δεσμών, μετά από εντατική προετοιμασία 15 περίπου μηνών, η Θεατρική μας ομάδα είναι έτοιμη να σας παρουσιάσει το «Ματωμένο Γάμο» του Λόρκα σε μια δική της εκδοχή, κατά τη γνώμη μας πρωτότυπη και, πάντως, αρκετά διαφορετική από τους Ματωμένους Γάμους που παίχθηκαν την περασμένη χρονιά στην Αθήνα.

Ο Πολυμελής θίασος αυτού του Ματωμένου Γάμου ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό γεγονός στην πολιτιστική ιστορία της περιοχής μας.

Εκείνο που προέχει στις δραστηριότητες των Πολιτιστικών Δεσμών είναι το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ τόσων πολλών ατόμων από πολλά χωριά και οι δυνατότητες που διαμορφώνονται για να εκφραστούν δημιουργικά και πρωτότυπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Θεατρική Ομάδα των Πολιτιστικών Δεσμών τη στελεχώνουν 40 περίπου άτομα από 15 περίπου χωριά της περιοχής Κύμης-Αλιβερίου.  
Άνθρωποι που στη ζωή τους ασκούν διαφορετικά επαγγέλματα (κτηνοτρόφου, γεωργού, εργάτη, ιδιωτικού υπαλλήλου, εκπαιδευτικού, καταστηματάρχη, γεωπόνου, τραπεζικού και πολλών άλλων ετερόκλητων επαγγελμάτων και όλων των ηλικιών (μαθητών, φοιτητών, νέων, ωρίμων και συνταξιούχων) δίνουν ένα μοναδικό παράδειγμα συλλογικότητας. 
Το πιο αξιόλογο στην όλη προσπάθεια είναι η αξιοποίηση των δικών τους δημιουργικών δυνάμεων. Τα πάντα έγιναν από άτομα της Θεατρικής ομάδας, δηλαδή η μετάφραση, η σκηνοθεσία, η μουσική με τη μελοποίηση των στίχων, η σκηνογραφία, η κατασκευή των σκηνικών και των  κουστουμιών και γενικά όλη η δημιουργία.