Την Ενορία του Νέου Πύργου Ιστιαίας επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος την Παρασκευή της Διακαινησίμου προκειμένου να λειτουργήσει στον πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο της Ζωοδόχου Πηγής, το οποίο ανήγειραν οι πρόσφυγες κάτοικοι του Νέου Πύργου, εις ανάμνησιν της περιωνύμου Ιεράς Μονης Μπαλουκλή της Κωνσταντινουπόλεως, από την οποία προέρχονται οι περισσότεροι.

Μετά την Θεία Λειτουργία και στον προαύλιο χώρο του Παρεκκλησίου, ο οποίος είχε κατακλυστεί από ευσεβείς χριστιανούς ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο, ενώ τέλεσε και Αγιασμό, σύμφωνα με το τοπικό έθιμο.
Στη συνέχεια, οι Σύλλογοι των κατοίκων της περιοχής είχαν προετοιμάσει το παραδοσιακό πανηγύρι την αυλή της Εκκλησίας, στο οποίο παρεκάθησαν άπαντες και απόλαυσαν την υλική τράπεζα και τους ήχους της ορχήστρας από μουσικούς της περιοχής.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΤΩΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ

Δύο ακόμη από τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με αφορμή τοπικές εκκλησιαστικές εορτές.
Την Κυριακή του Θωμά το βράδυ, επισκέφθηκε τον Ενοριακό Ιερό Ναό της Παναγίας της Παραβουνιώτισσας Ερετρίας, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, κήρυξε τον θείο λόγο και προεξήρχε στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παραβουνιώτισσας, την οποία εκόμισαν πρόσφυγες από τον Μαρμαρά της Μικράς Ασίας στην Ερέτρια, μετά την Μικρασιαστική Καταστροφή.

Η Ενορία αυτή, μία από τις νεότερες της Ιεράς μας Μητροπόλεως, με την ακούραστη φροντίδα του καλού Ιερέως π. Χαραλάμπους Ραμαντανάκη, την συνεργασία των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, των ιεροψαλτών, των κατηχητών και κατηχητριών και όλων των Ενοριτών, επιτελεί ένα αξιόλογο έργο, τόσο στον τομέα της φιλανθρωπίας, όσο και της ποιμαντικής, ιδιαιτέρως της νεότητος, με πολυπληθή συμμετοχή παιδιών και νέων ανθρώπων, οι οποίοι έκαναν ιδιαιτέρως αισθητή κτην παρουσία τους στην πανήγυρη της Ενορίας τους, τόσο κατά την διάρκεια του Εσπερινού και κυρίως κατά την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος.

Παράλληλα, ανεγείρεται νέος Ιερός Ναός, ο οποίος θα καλύψει τις λατρευτικές ανάγκες των Ενοριτών της Παραβουνιώτισσας.
Την Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε και λειτούργησε στην πανηγυρίζουσα Ενορία του Αγίου Γεωργίου Βατώντα Αρτάκης του Δήμου Χαλκιδέων, όπου τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.

Αμέσως μετά, μετέβη στην Σχολή Πεζικού Χαλκίδος, όπου προέστη της Δοξολογίας για τον Προστάτη του Στρατού Ξηράς, Άγιο μεγαλομάρτυρα Γεώργιο.